המרכיבים:
לתחתית:
כוס קמח שקדים
כוס שיבולת שועל דקה (אפשר להמיר בעוד כוס קמח שקדים)
חצי כפית אבקת אפיה
קורט מלח
רבע כוס מייפל טבעי
רבע כוס ממרח שקדים טבעי (ללא תוספת סוכר)
• לערבב יבשים לאחר מכן להוסיף את המייפל וחמאת השקדים
• להשאיר בצד רבע כוס של תערובת הבצק
• לחמם תנור על 180
• לשטח את הבצק שהתקבל לשכבה דקה והדוקה בתבנית 20*20
• לחורר את התחתית עם מזלג
• ולאפות ל-10-15 דק׳, עד שמזהיב מעט
לריבה:
• בסיר קטן על חום נמוך נשים חצי כוס אוכמניות ורבע כוס תותים עם כפית מיץ לימון טרי – ונבשל עד שהפירות מתרככים והנוזלים של הפרי הצטמצמו. התהליך לוקח 10-15 דק׳
• ברגע שהריבה מוכנה נשפוך מעל שכבת הבסיס האפוי
לקרם גבינה:
2 גביעי גבינת סויה בטעם טבעי
גביע יוגורט סויה בטעם טבעי ללא תוספת סוכר
3 כפות פודיניג וניל של סוויטאנגו- 0 קלוריות
רבע כוס חלב סויה
גרידת לימון מחצי לימון
• לערבב הכל יחד לשכבה אחידה וחלקה ולשפוך מעל שכבת הריבה
לקראמבל ורוד:
• את רבע הכוס ששמרנו מהבצק נערבב בכלי שבישלנו בו את הריבה ונוסיף אליו כפית חמאה או שמן קוקוס במצב משחתי (לא נוזלי ולא קשה)
• נפורר מעל שכבת הגבינה
• להכניס לאפיה של עוד 10-15 דק׳ עד שהקרמל מזהיב מעט.
• אחרי קירור מחוץ לתנור נכניס למקרר (עדיף למשך הלילה, אבל אפשר גם לשעה לפני ההגשה)
> המתכון באדיבות: יעל אלעד – מאמנת כושר ובלוגרית למתכונים בריאים המשתמשת בנייר אפייה טבעי של מותג האפייה- Green Flash, השומר על איכות הסביבה. הנייר אפייה אקולוגי, עשוי מנייר טבעי וללא מלבינים, לכן בריא יותר במגע עם האוכל.