הרכיבים:
4 חלבונים
קורט מלח
50 גרם סוכר
110 גרם שקדים טחונים
150 גרם אבקת סוכר
גרידה מחצי לימון
גביע גבינת מסקרפונה
נענע יבשה
גרידה מחצי לימון
אופן ההכנה:
• בקערה נקציף את 4 החלבונים עם מעט מלח בעזרת מקציף ידני.
• נוסיף את הסוכר ונמשיך להקציף עד לקבלת מרקם חלק.
• בקערה נוספת נערבב את השקדים הטחונים ואת אבקת הסוכר.
• נקפל את הקצף שנוצר לתוך תערובת השקדים והסוכר עד לקבלת תערובת הומוגנית.
• נוסיף מעט גרידת לימון.
• על תבנית המרופדת בנייר אפיה, נזלף עיגולים בעזרת שקית זילוף.
• נכניס לתנור על 150 מעלות ל-10 דקות אפיה.
נכין את המלית:
• נערבב את גבינת המסקרפונה ביחד עם הנענע היבשה וגרידת הלימון על מנת לקבל מלית מעט חמצמצה.
• נוציא מהתנור את העוגיות ונזלף מהמלית על מרכז 2 עוגיות על מנת ליצור מקרון מושלם.