נשנוש מושלם של פחמימה וגבינה: מתכון לבורקיטס גבינות וחצילים

השפית קונדיטורית קרין גורן והמתכונאי רון יוחננוב בפרויקט משותף לקראת חג השבועות: מציגים מתכונים ייחודיים ומפתיעים, בחסות המותג KENWOOD • כך תכינו לחג בורקיטס גבינות וחצילים
רון יוחננוב
כ"ב אייר התשפ"ב / 23.05.2022 10:27
המרכיבים:

לבצק:

280 גרם קמח לבן

1 מיכל שמנת חמוצה  9%

200 גרם חמאה קרה

חתוכה לקוביות

1 כפית מלח דק

1 חופן פטרוזיליה

אפשר גם טימין ועוד עשבים שאוהבים

2שיני שום קונפי

למילוי:

200 גרם גבינת ריקוטה 5%

או גבינת שמנת

100 גרם גבינה צהובה 22% מגורדת

100 גרם גבינת פטה 16%

1 קורט מלח דק

1 קורט פלפל שחור טחון

1 ביצה L

1 חציל בינוני

4 שיני שום קונפי

1 חופן עירית קצוצה

הברשה וציפוי:

1 ביצה L טרופה

2 כפות שומשום

אופן ההכנה:

מכינים בצק: מניחים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את החמאה ומעבדים, עד לריכוך. מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים, עד שמתקבל בצק אחיד.

עוטפים את הבצק ומעבירים לקירור של שעה ובינתיים, מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מכינים את המילוי: בעזרת בלנדר מוט, טוחנים את החציל הקלוי ולאחר מכן, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

את התערובת מעבירים לשקית זילוף.

מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים.

ממלאים את העיגולים במילוי שהכנו מראש ומברישים בביצה.

מקפלים חצי לחצי ויוצרים מאפה סגור.

מברישים את המאפים בביצה ומפזרים מעליהם שומשום.

אופים במשך 20-25 דקות בתנור שחומם מראש ומגישים.

• מתוך פרויקט משותף של קרין גורן ורון יוחננוב. המתכון בחסות המותג KENWOOD
הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות