חיזוק דרמטי ליכולת הצבאית מהים: ישראל רכשה מארה”ב שתי נחתות

חרדים 10
|
כ"ב אייר התשפ"ב / 23.05.2022 09:24
המטרה: לחימה מול חיזבאללה בלבנון • כחלק מתרגיל הנערך בקפריסין, צה”ל שוכר כלי שיט דומים מיוון ומאיטליה • לטובת קליטת הנחתות החדישות הקים חיל הים פלגה חדשה בבסיס חיל הים באשדוד

ישראל רכשה מארה”ב שתי נחתות עבור צה”ל וחיל הים. כך מדווחת הבוקר (שני) לילך שובל ב’ישראל היום’.

אתה יודע לשמור סוד? מפרק סוגיה? אותך אנו מחפשים לתפקיד יוקרתי

הנחתות המיוצרות במספנה בארה”ב צפויות להגיע ארצה בזו אחר זו בחודשים הקרובים, בהפרש של כחודשיים. בחיל הים נערכים לקליטתן של הנחתות כבר תקופה ארוכה.

לטובת קליטת הנחתות החדישות הקים חיל הים פלגה חדשה בבסיס חיל הים באשדוד, והיא זו שגם תפעיל אותן כשהן תהפוכנה למבצעיות.

כמו כל כלי מלחמה שנקלט בצה”ל, לאחר קליטתן תעבורנה הנחתות החדשות סדרה של פעולות שבמסגרתן יותקנו עליהן גם מערכות ישראליות. ניסיון העבר מלמד כי מדובר בתהליך ארוך, שנמשך חודשים.

הנחתות ישמשו גם ציר לוגיסטי לכוחות הלוחמים, ויאפשרו לצה”ל להעביר את הלוחמים דרך הים במקרה שבו יהיה קושי להגיע אליהם עם ציוד ומזון דרך היבשה.

בצבא מתכננים להשתמש באותן נחתות בעיקר במקרה של לחימה מול חיזבאללה בלבנון. בשנים האחרונות צה”ל, ובעיקר אוגדה 98, מתאמנים על הפתעת האויב בעומק שטחו – אם בצניחה, ואם בנחיתת כוחות קטנים באמצעות כלים שכבר כיום נמצאים ברשות הצבא.

הנחתות החדשות ירחיבו את האפשרויות העומדות לרשות הצבא.

גם בתרגיל הגדול שמקיים צה”ל בימים אלה – ‘מרכבות האש’, חסרונן של הנחתות מורגש.

כפי שכבר פורסם, במסגרת התרגיל יקיים צה”ל בשבוע הבא תרגיל אוגדתי גדול בקפריסין, שם אמורים כוחות מאוגדה 98 להתאמן בשטח לא מוכר במתווה של לחימה מול חיזבאללה. אך לשם העברת החיילים, הציוד וכלי הרכב שלהם, שכר הצבא לטובת התרגיל שתי נחתות מצבא יוון וספינה מאיטליה.

נחתות הן כלי שיט נפוץ בחילות הים השונים בעולם, ואפילו מדינות כמו יוון, טורקיה וצרפת מחזיקות נחתות.

אין זו גם הפעם הראשונה שבה חיל הים מחזיק ברשותו נחתות, והוותיקים עוד זוכרים את פעילותן ברבות ממלחמות ישראל עד שנת 1993, אז הפסיק צה”ל להחזיק ברשותו את יכולת הנחיתה מהים.

מדובר צה”ל נמסר: “במסגרת תרגול חודש המלחמה, יבצע צה״ל שימוש בפלטפורמות יווניות וכלי שיט איטלקי, לתרגול שינוע ציוד לוגיסטי והעברת לוחמים הלוקחים חלק בתרגיל ובאימון ייקחו חלק ספינות הטילים של זרוע הים. כחלק מתוכנית העבודה לשנת 2023 עתידים להיקלט שני כלי שיט מדגם LSV (Logistic Support Vessel) אשר ישמשו את זרוע הים וצה״ל”.