קושי: בינוני / כשרות: בשרי / כמות: 4 סועדים / זמן: כ-25 דקות
רכיבים
1 פרפר חזה עוף שלם חתוך לרצועות
כפית שטוחה פלפל שחור
2 כפות סוכר חום
1 קופסאת שימורים של סלט פירות משומר – ממנו מוציאים רק את האננס והפפאיה. הפפאיה בצבע אדום כתום. בעונה ניתן להחליף ב-2 פפאיות חתוכות לריבועים.
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 בצל סגול חתוך לקוביות
לרוטב תפוז-ג’ינג’ר:
½2 אצבעות של שורש ג’ינג’ר מגורר
3כפות רוטב סויה איכותי
כף חומץ אורז או חומץ תפוחים
חצי כוס מיץ תפוזים וגרידה מחצי תפוז
2 כפות קורנפלור
2 כפות סוכר חום
אופן ההכנה:
1. לתוך ווק לוהט מכניסים 3 כפות שמן ואת פרוסות חזה העוף ומקפיצים כדקה. מוסיפים את הפלפל שחור ו-2 כפות סוכר חום ומקפיצים עוד דקה. מעבירים מהווק לצלחת.
2. בינתיים מכינים את הרוטב – מערבבים את כל המרכיבים בכלי נפרד ומעבירים לסיר קטן. מרתיחים ומנמיכים את האש, מבשלים למשך 10 דקות על אש קטנה והרוטב מוכן.
3.שוב מחממים מאד את הווק ומוסיפים מעט שמן ואת הפלפלים הבצל הפפאיה והאננס. מקפיצים בחום גבוה למשך 5 דקות ומוסיפים 3 כפות מרוטב הג’ינג’ר תפוז.
4. מוסיפים את חזה העוף ואליו עוד 3 כפות מהרוטב ומקפיצים עוד 4 דקות. ממליחים ומשפרים תיבול.
5. מעבירים לכלי הגשה ושמים מלמעלה פרוסות בצל ירוק. ניתן לפזר מעל מעט שומשום קלוי.
צילום וסטיילינג – depositfhotos