איך מכינים חומוס מסבחה ירושלמית?
• לוקחים חומוס הדס ושמים אותו בהשריה לילה שלם
• לאחר לילה של השרייה ובישול במים, שמים כף סודה לשתייה עד לריכוך מלא של גרגירי החומוס
• טוחנים במעבד מזון את החומוס, אחרי שהוא קר – ושומרים מעט מהגרגירים החמים בצד לקישוט
• טוחנים את ממרח החומוס עם מעט שמן זית, מעט לימון ושן שום אחת, עד שהוא מגיע למרקם חלק – ואז מוסיפים 5 כפות טחינה גולמית משובחת
• בצלחת עמוקה שמים את ממרח החומוס, יחד עם כף של טחינה לבנה, מעט מהגרגירים החמים שנשארו, ביצה קשה פרוסה לחצי (עדיף חומה של חמין), שמן זית, כף סחוג ירוק ועלי פטרוזיליה לקישוט