אוהבים לנגב? כך תכינו חומוס מסבחה ירושלמית בקלי קלות

אוהבים לנגב חומוס? תכינו בבית לבד חומוס מסבחה ירושלמית: זה מה שתעשו עם הגרגירים לאחר לילה של השרייה ובישול במים
יעל חן
י"ב אייר התשפ"ב / 13.05.2022 12:12

איך מכינים חומוס מסבחה ירושלמית?

• לוקחים חומוס הדס ושמים אותו בהשריה לילה שלם

•  לאחר לילה של השרייה ובישול במים, שמים כף סודה לשתייה עד לריכוך מלא של גרגירי החומוס

• טוחנים במעבד מזון את החומוס, אחרי שהוא קר – ושומרים מעט מהגרגירים החמים בצד לקישוט

• טוחנים את ממרח החומוס עם מעט שמן זית, מעט לימון ושן שום אחת, עד שהוא מגיע למרקם חלק – ואז מוסיפים 5 כפות טחינה גולמית משובחת

• בצלחת עמוקה שמים את ממרח החומוס, יחד עם כף של טחינה לבנה, מעט מהגרגירים החמים שנשארו, ביצה קשה פרוסה לחצי (עדיף חומה של חמין), שמן זית, כף סחוג ירוק ועלי פטרוזיליה לקישוט

 

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות