80 אלף שקל לבחור ישיבה שנפצע מכיור שנשבר בפארק הלאומי בר”ג

פציעה לא שגרתית בפארק לאומי הפכה לתביעה ממושכת, בסיומה התחלקו חברת הביטוח של ישיבה ידועה ועיריית רמת גן בתשלום פיצוי נאה לבחור ישיבה • עו"ד ארביב: "גם כשמישהו נפצע בשטח ציבורי יש לו כתובת"
יוני גרין
א' אייר התשפ"ב / 02.05.2022 12:45

סאגה ממושכת שעברה על יהודה (השם המלא שמור במערכת), בחור ישיבה מבני ברק, הגיעה לסיומה בשבוע שעבר עם תשלום פיצוי של כ-80 אלף שקל על פציעה לא שגרתית שהתרחשה בנסיבות עוד פחות שגרתיות.

תחילתו של הסיפור לפני מספר שנים, כאשר הישיבה בה לומד יהודה יצאה לטיול בפארק הלאומי ברמת גן. יהודה החליק למים ונרטב כולו.  הוא נכנס להחליף בגדים בשירותים במקום, וכשרחץ את ידיו בכיור נפלה חתיכה מהכיור על היד וחתכה לו את האצבע בצורה קשה.

גם היום, אחרי טיפולים ותקופת החלמה, נותרה באצבע צלקת ונקבעה נכות מוסכמת בשיעור של 2.5%.

יהודה שכר את שירותיו של עו”ד בנימין ארביב, המתמחה בנזקי גוף, והגיש באמצעותו תביעה נגד עיריית רמת גן. זו האחרונה צירפה באמצעות צד ג’ את הישיבה ואת חברת הביטוח של הישיבה לתביעה, וטענה כי על הישיבה הייתה האחריות להשגיח על הבחור ולמנוע את הפציעה.

הישיבה טענה כי לא מצופה מרב המגיע עם תלמידים לפארק להיכנס לשירותים ולבדוק את תקינות תא השירותים.

בתגובתו, טען עו”ד ארביב כי אי אפשר להטיל על הישיבה אחריות מורחבת כזו, לוודא את תקינות הכיורים במתקני השירותים במקום… ומדובר ללא ספק ברשלנות של העירייה. בכך שלא דאגה ולא פיקחה על תקינות המקום.

לאחר תקופה של התנהלות בתיק, קיבלו הנתבעים את הצעת השופטת שרי סנדר מקובר מבית משפט השלום בבת ים, והסכימו לשלם 79 אלף שקל ליהודה כפיצוי, כאשר כרבע מהסכום יגיע מחברת הביטוח והשאר מקופת העירייה.

“הרבה פעמים כשאדם נפגע בשטח ציבורי הוא משוכנע שאין לו כתובת”, מסביר עו”ד ארביב, “אבל אף פעם לא כדאי להזניח, בפרט במקרה שנגרם נזק של ממש. למרות הדיון בשאלת האחריות, היה ברור מהרגע הראשון שיהודה זכאי לפיצוי הולם על הנזק שנגרם לו, ואני שמח שהוא קיבל אותו במלואו”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות