הריקול של שטראוס: מנכ”ל משרד הבריאות פרופסור נחמן אש אמר היום (שלישי) כי הוא לא חושב שצריך להיכנס לחרדות. “אנחנו זיהינו את הסלמונלה ויצאנו בצעד קיצוני לעשות ריקול, אבל מי שצרך את המוצרים לא צריך להיכנס לחרדות. הסיכון שיתפתח משהו רציני הוא מאוד קטן”, אמר אש בריאיון לקלמן ליבסקינד ואסף ליברמן בכאן רשת ב.
עוד הוסיף מנכ”ל משרד הבריאות כי במשרדו בודקים אם היה צריך להזהיר את הציבור קודם.
מנגד, המשנה למנכ”ל משרד הבריאות הדף את הביקורת ואמר כי מבחינתו – ההתנהלות הייתה תקינה לחלוטין ולא היו צריכים לדווח לציבור בשלב מוקדם יותר.
“ההתנהלות הייתה תקינה, יש נוהל מאוד ברור”, אמר הבוקר ד”ר ספי מנדלוביץ’ בריאיון ב-103FM. “הדיווח הראשוני הגיע ב-19 לחודש – לחשד לסלמונלה בסביבת הייצור ולא בחומר הגלם. הם מדווחים וממשיכים בבדיקות. האינדיקציה הנוספת הייתה יומיים אחר כך, ב-21 לחודש”.
הוא טען כי “בשלבים הראשוניים לא יכולנו עדיין להגיד את זה לציבור, אני חושב שזה היה בשלב מוקדם מדי. נהגנו נכון”.
מנכ”ל חברת שטראוס אמר אמש בראיון לכאן 11: “נכון לרגע הריקול ועד לרגע זה, אנחנו עוד לא יודעים על מוצר שנמצא בשוק שיש לגביו חשד להימצאות החיידק”.
בראיון לחדשות 12 הוא בחר להתנצל: “אני יכול להבין אם יש אנשים שמאוכזבים מאיתנו, כועסים עלינו, אני רוצה להתנצל בהזדמנות הזאת”.
ראש שירותי בריאות המזון במשרד הבריאות, פנינה אורן-שנידור, סיפרה: “במהלך חול המועד דיווחה חברת שטראוס למשרד הבריאות שבבדיקות שגרתיות שהיא ביצעה במפעל נמצא חיידק סלמונלה באחד מקווי הייצור. עם היוודע הממצאים החריגים הוחלט לבצע בדיקות נרחבות, נבדקו חומרי גלם ומוצרים שמשמשים להכנת התוצרים הסופיים. לאחר שגם בחומר הגלם נמצא החיידק, הוחלט לבצע החזרה יזומה”.
“החברה עבדה לאורך כל הדרך בשיתוף פעולה עם משרד הבריאות, וההחלטה לבצע ריקול היא בגלל שאנחנו עדיין באירוע מתגלגל”, הוסיפה שנידור. “הוחלט לבצע ריקול גורף של כלל מוצרי השוקולד של חברת שטראוס. נלקח גם טווח ביטחון על כל המוצרים שיוצרו מחודש פברואר, כאשר אנחנו מדברים לא רק על החזרה יזומה מקו ייצור אחד, אלא על כלל המוצרים בחברה”.
רשימת המוצרים הפגומים:
• טבלאות שוקולד (פרה, בלונדי, ספלנדיד) – מתאריך 1 באוקטובר 2022 ועד לתאריך 24 באפריל 2023
• חטיפים (פסק זמן, ממולדה, פרה קראנצ’), עד חצות ומיני עדשים – מתאריך 1 בדצמבר 2022 ועד לתאריך 1 באפריל 2023
• מילקי טופ עדשים – 26 באפריל, 3 במאי, 11 במאי, 12 במאי 16 במאי
• חטיפים (טעמי, אגוזי, כיף כף), אנרג’י (פריכיות מצופות שוקולד ועם תחתית שוקולד, חטיף דגנים מצופה שוקולד ועם תחתית שוקולד) – מתאריך 1 ביולי 2022 ועד לתאריך 15 בינואר 2023
• רבע לשבע – מתאריך 1 במאי 2022 ועד לתאריך 15 בדצמבר 2023
• עוגת בראוניז פסק זמן ורולדות – מתאריך 10 ביולי 2022 ועד לתאריך 31 לאוגוסט 2023
• ופל XL בטעם שוקולד – מתאריך 15 בנובמבר 2022 ועד לתאריך 1 בינואר 2023
• בונבוניירות איחולים מתוקים – בתאריכים הבאים בלבד: 21 בפברואר 2023 ותשיעי באפריל 2023
הגלידות שהציבור מתבקש להימנע מלצרוך:
• מגנום דואט – מתאריך 1 בספטמבר 2023 ועד לתאריך 6 באוקטובר 2023
• מגנום לבן – מתאריך 28 באוגוסט 2023 ועד לתאריך 13 בספטמבר 2023
• מגנום שוקולד – מתאריך 29 באוגוסט 2023 ועד לתאריך 19 בספטמבר 2023
• מגנום שקדים – מתאריך 7 בספטמבר 2023 ועד לתאריך 8 בספטמבר 2023
• מגנום לבן תות – מתאריך 31 באוגוסט 2023 ועד לתאריך 21 בספטמבר 2023
• טילון מגנום לבן – טוב לשימוש עד 7 באפריל 2023
• טילון מגנום שוקולד – טוב לשימוש עד 6-5 באפריל 2023
• מאגדת מגנום מיני שקדים – טוב לשימוש עד 30-15 ביוני 2023
• מאגדת מגנום מיני שוקו/וניל – טוב לשימוש עד 14-13 ביוני 2023
• מאגדת מגנום מיני דואט – טוב לשימוש עד 15 בספטמבר 2023
• מאגדת מגנום מיני לבן – טוב לשימוש עד 4 בספטמבר 2023
• מאגדת מגנום מיני מריר – טוב לשימוש עד 18 בספטמבר 2023
• גלידונית וניל – מתאריך 28 באוגוסט 2023 ועד לתאריך 22 בספטמבר 2023
• גלידונית תות – טוב לשימוש עד 6-3 באוקטובר 2023
• בומבה – טוב לשימוש עד 19 בספטמבר 2023
• מאגדת מיני פסק זמן – טוב לשימוש עד 17-15 באוגוסט 2023
• שוקובו – מתאריך 15באוגוסט 2023 ועד לתאריך 27 בספטמבר 2023
• מאגדת גודיז פיסטוק – טוב לשימוש עד 4-3 באוקטובר 2023
• קרמיסימו וניל צ’יפ – טוב לשימוש עד 22 באוגוסט 2023
• קרמיסימו שוקולד לבן ותות – טוב לשימוש עד 1 בספטמבר 2023
• קרמיסימו שוקולד לבן פיסטוק – טוב לשימוש עד 8 בספטמבר 2023
• קרמיסימו 3 שוקולדים – טוב לשימוש עד31 באוגוסט 2023
• קרמיסימו שוקו צ’יפ – טוב לשימוש עד 30-29 באוגוסט 2023
• סולרו בר קוקוס – טוב לשימוש עד 29-14 בספטמבר 2023
• חטיף מיקס עיגול – טוב לשימוש עד 7-6 בספטמבר 2023