סלמונלה במפעל השוקולד של ‘עלית’: מוצרים נאספים מהמדפים
בדיקות שגרתיות שנערכו במפעל השוקולד של ‘עלית’ העלו מספר דגימות של סלמונלה בקו הייצור במפעל ובשוקולד המשמש כחומר גלם ליצור מוצרים. כך הודיעה הבוקר (שני) חברת ‘שטראוס’.
חיידק הסלמונלה עלול לגרום למחלת מעיים המתבטאת בחום, שלשול, בחילה, הקאות וכאבי בטן. לאוכולוסיות רגישות החיידק עלול לגרום אפילו למחלה קשה.
שרות המזון במשרד הבריאות עודכן באופן מידי בדגימות שנמצאו, ובתיאום עמו החליטה החברה על ביצוע ריקול של מוצרי שוקולד רבים, שיאספו מן החנויות והצרכניות.
אלו המוצרים שהציבור מתבקש לא לצרוך:
טבלאות שוקולד (פרה, בלונדי, ספלנדיד) שהפגת תקפם נע מתאריך 01.10.22 ועד לתאריך 24.04.23.
חטיפים (פסק זמן, ממולדה, פרה קראנצ’), עד חצות ומיני עדשים שתקפן פג מתאריך 01.12.22 ועד לתאריך 01.04.23.
חטיפים (טעמי, אגוזי, כיף כף), חטיפי אנרגיה (פריכיות מצופות שוקולד ועם תחתית שוקולד, חטיף דגנים מצופה שוקולד ועם תחתית שוקולד) שתקפן פג מתאריך 01.07.22 ועד לתאריך 15.01.23.
“רבע לשבע” שתקפן פג מתאריך 1.05.22 ועד לתאריך 15.12.23.
עוגת בראוניז פסק זמן ורולדות שתקפן פג מתאריך 10.07.22 ועד לתאריך 31.08.22
וופל XL בטעם שוקולד שתקפן פג מתאריך 15.11.22 עד לתאריך 01.01.23
בונבוניירות איחולים מתוקים שתקפן פג מתאריכים הבאים בלבד 21.2.23 ,9.4.23
שטראוס מציינת כי עם גילוי הבעיה, נחסם השוקולד לשימוש, וכי הופסק לאלתר ייצור מוצרי השוקולד השונים במפעל וכן נחסמו להפצה מוצרים שיוצרו בסמיכות אליה.
“החברה מבצעת פעולות נרחבות על מנת לאתר את מקור הבעיה ואת היקפה ולתקנה ותחזור להפצת מוצרים מלאה כשכל קווי היצור יהיו בטוחים”, נמסר מ’שטראוס’. “חברת שטראוס מתנצלת בפני ציבור לקוחותיה”.
תגובות
אין תגובות