עשיר בטעמים, רכים, נימוחים בפה: מתכון לקאפקייס שוקולד טבעוני

יעל חן
|
ה' ניסן התשפ"ב / 06.04.2022 17:46
חברת אורגניקזון, המתמחה בייבוא ושיווק מותגים אורגניים ואיכותיים לסביבה, מציעה מתכון חגיגי להכנת קאפקייס שוקולד טבעוני  • מתכון קל להכנה שילדים יכולים להכין עם ההורים, מתאים כקינוח לכל ארוחה חגיגית
מצרכים:

שכבת בסיס:

2 כוסות קמח שקדים (אפשר גם לשלב עם חצי כוס אגוזי מלך טחונים)

כף וחצי מלאות רסק תפוחים ללא תוספת סוכר

כף וחצי שמן קוקוס במצב משחתי

רבע כוס מייפל טהור

קורט מלח ורוד

אופן הכנה שכבת בסיס:

לחמם תנור על מצב טורבו ל-180

לערבב הכל יחד לבצק אחיד

בעזרת כף למזוג למנג’טים האקולוגים ולהדק עם היד לתחתית

לחורר עם מזלג את התחתית ולאפות למשך 10-15 דק׳ עד שהשוליים מזהיבים מעט. להוציא ולצנן.

מצרכים מילוי:

בקערה נמיס 200 גרם שוקולד מריר 70-85%

עם חצי כוס טחינה גולמית, רצוי מלאה

2 כפות ממרח לבחירתכם נוגט/לוז/חמאת בוטנים טבעיים

רבע כוס מייפל טהור

כפית תמצית וניל

שתי כפות חלב צמחי (השתמשתי בסויה ללא סוכר)

קורט מלח גס לקישוט מעל-לא חובה

אופן הכנה מילוי:

כדאי להתחיל את המסת השוקולד יחד עם הטחינה והחלב וכשהשוקולד כמעט נמס לגמרי להוסיף את יתר המרכיבים ולערבב מעט לאיחוד

נמזוג את הציפוי מעל שכבת הבסיס האפויה המצויה במנג’טים של If You Care

נכניס להקפאה ל-30-90 דק׳

לאחר מכן נעביר למקרר עד להגשה (שימו לב לא לשכוח אותם בהקפאה)

• המתכון באדיבות: יעל אלעד @veganyael – מאמנת כושר ובלוגרית למתכונים בריאים המשתמשת במנג’טים אקולוגים של המותג If You Care השומר על איכות הסביבה. מדובר במנג’טים העשויים מנייר טבעי וללא מלבינים, לכן בריאים יותר במגע עם האוכל.