‘גוש נתניהו’ מקבל 60 מנדטים • בנט על גבול החסימה, סער מחוק

נתונים דרמטיים בסקר של 'דיירקט פולס': הליכוד מתחזק ל-36 מנדטים, ימינה מתדרדרת לארבעה בלבד וגדעון סער נעלם • כמה חושבים שנתניהו הוא הראוי והמתאים ביותר להיות ראש הממשלה? כמה חושבים שבנט ושקד מפרים התחייבויות מפורשות? ומה חושבים על התנהלות הממשלה?
חרדים 10
כ"א אדר ב' התשפ"ב / 24.03.2022 20:45

מסקר מנדטים שנערך על ידי חברת הסקרים ‘דיירקט פולס’ עבור ערוץ 14, ופורסם הערב (חמישי) ב’מהדורה המרכזית’ של הערוץ, עולים נתונים דרמטיים במיוחד – לפיהם מפלגות הקואליציה נמצאות במגמת צלילה, בעוד ‘גוש נתניהו’ מזנק ועומד במרחק של מנדט אחד מהיכולת להרכיב קואליציה של ‘ימין מלא מלא’.

על פי הסקר, מפלגות הקואליציה הנוכחית מקבלות 53 מנדטים בלבד – 8 מנדטים פחות ממה שיש להן היום, לעומת 60 מנדטים שמקבל ‘גוש נתניהו’, גם ללא בנט וסער – זינוק של 7 מנדטים.

הרשימה המשותפת עולה במנדט אחד ומקבלת על פי הסקר שבעה מנדטים.

תוצאות הסקר המלאות: הליכוד 36, יש עתיד 18, ש”ס 9, הציונות הדתית וכחול לבן 8 כל אחת, יהדות התורה, העבודה, ישראל ביתנו והרשימה המשותפת כולן עם 7, מרצ 5, ומפלגות רע”ם וימינה 4 כל אחת.

סער לא עובר את אחוז החסימה (2.80%).

הפער הגדול אותו מצליח ‘גוש ‘נתניהו’ לפתוח על פני מפלגות הקואליציה נובע בעיקר מכך שמפלגתו של סער לא מצליחה שוב לעבור את אחוז החסימה.

גם מפלגתו של בנט מאבדת על פי הסקר שני מנדטים ונמצאת על סף מחיקה. המפלגה היחידה שמצליחה לשמור על כוחה ואף זוכה למנדט אחד יותר היא מפלגת יש עתיד של יאיר לפיד, שמקבלת על פי הסקר 18 מנדטים.

מי מתאים יותר להיות ראש הממשלה?

המשתתפים בסקר התבקשו להשיב “מי מבין המועמדים הבאים המתאים ביותר לתפקיד ראש הממשלה?”.

למעלה ממחצית מהמשיבים (51%) חושבים שבנימין נתניהו הוא הראוי והמתאים ביותר לשבת בכס ראש הממשלה, כמעט פי שלושה יותר מאלו החושבים שבנט ראוי לתפקיד (17% בלבד).

יאיר לפיד אחריו עם 16%, בני גנץ עם 11%, וישנם כאלו החושבים שאף אחד מהם לא מתאים לתפקיד (5%).

המשתתפים בסקר נשאלו על “התנהלות הממשלה אל מול האיום האיראני”: “האם מדינת ישראל פועלת היום בצורה נכונה או לא נכונה”. למעלה ממחצית מהמשיבים (51%) חושבים שההתנהלות לא נכונה, לעומת 41% שחושבים שהיא נכונה. 9% השיבו “אחר/לא יודע/ת”.

ואיך תפקודה בנושא המדיני? 46% מהנשאלים השיבו כי תפקודה המדיני של הממשלה הוא רע. מנגד, 38% חושבים שהתפקוד טוב. 16% העניקו לממשלה את הציון “בינוני”.

באשר לטיפול הממשלה בקורונה, 42% חושבים שהטיפול היה רע, לעומת 36% שדווקא חושבים שהוא היה טוב. 22% חושבים שהטיפול היה בינוני.

המשתתפים נשאלו גם על נושא הסדרת ההתיישבות ועל אישורי הבנייה ביו”ש, שעד שהוקמה הממשלה הנוכחית נחשבו בעיניהם של בנט ושקד לסוגיות שיש לטפל בהן במהירות: “בחודשים האחרונים לא ניתנו אישורי בנייה חדשים ביו”ש, נושא ההתיישבות הצעירה טרם הוסדר, ובמקביל מתבצעת אכיפה מוגברת במאחזים קיימים. מה דעתכם על התנהלות הממשלה בנושא?”.

למעלה ממחצית מהמשיבים (52%) השיבו בנחרצות: “בנט ושקד מפרים התחייבויות מפורשות שהעניקו לבוחרים שלהם”. רק 17% עדיין אופטימיים ומאמינים שהם יקיימו את התחייבויותיהם בהמשך. כמעט שליש (31%) מן הנשאלים השיבו שאין להם עמדה בנושא.

המדגם נערך על ידי שלמה פילבר וצוריאל שרון באמצעות Direct Polls LTD עבור ערוץ עכשיו 14, בתאריך ה- 22 במרץ 2022, באמצעות מערכת דיגיטלית בשילוב פאנל, בקרב 771 נדגמים בוגרים (בני 18+) המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה בישראל. טעות הדגימה הסטטיסטית 4.3%+- בהסתברות של 95%.

שלשום פורסמו נתוני סקר שערך מכון ‘מאגר מוחות’ והתפרסמו בעיתון ‘ישראל היום’, לפיו גוש הימין ללא ימינה זוכה ל-59 מנדטים ואיתה ל-65.

לפי הסקר הזה, הליכוד מקבל 34 מנדטים, ש”ס 8, יהדות התורה 8 והציונות הדתית 9.

גוש הממשלה הנוכחית היה נראה כך: יש עתיד 17, העבודה 8, כחול לבן עם עלייה ניכרת ל-10 מנדטים, ימינה עם 6 – ירידה של מנדט לעומת לפני שנה, ישראל ביתנו עם 5, מרצ עם 5, תקווה חדשה לא עוברת את אחוז החסימה, ורע”מ עם 4 מנדטים. בסך הכל 55 מנדטים.

הרשימה המשותפת מקבלת בסקר של ‘ישראל היום’ 6 מנדטים.

במצב כזה מצליח גוש הימין יחד עם ימינה להשיג רוב של 65 מושבים בכנסת ולהקים ממשלה.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות