מנתוני משרד הבריאות שפורסמו הבוקר (רביעי) עולה, כי 13,384 מאומתים אובחנו ביממה האחרונה, מתוך 96,695 בדיקות שנערכו. אחוז החיוביות עומד על 17.24%.
כל זאת כאשר עדיין לא רואים את כל השפעת החגיגות בפורים, ולכן צפוי זינוק גבוה יחסית במספר המאומתים.
על פי הנתונים, מקדם ההדבקה R עומד על 1.39, ומצביע על עוד עלייה מאתמול, אז עמד על 1.33.
מספר החולים הפעילים בישראל עומד על 64,271 בני אדם, מתוכם 300 מאושפזים בבתי החולים במצב קשה, 119 מונשמים ו-16 מחוברים למכונת אקמו.
מספר הנפטרים במגיפה עומד על 10,449 בני אדם, כאשר יותר מ-4,000 מהם מתו בתקופת הממשלה הנוכחית – שנכשלה במאבק בנגיף.
מנכ”ל משרד הבריאות, פרופ’ נחמן אש, שוחח עם ענת דוידוב וגולן יוכפז ב-103FM והתייחס לעלייה בתחלואת הקורונה: “לא הגיע ווריאנט חדש. זה אמנם התפתחות של ווריאנט שהיה קיים פה בתקופה האחרונה, אבל כל עוד זה לא יגיע למספרים מאוד גבוהים אנחנו חושבים שזה קשור לגל הקודם. אני לא יכול לשלול שלא נקרא לזה בסוף גל נוסף, אבל אין ספק שהקשר לגל הקודם הוא רב”.
כשנשאל האם זה נכון להציג לציבור את הזנים של הנגיף – אמר: “ככל שנתקדם למצב שאנחנו חיים עם הנגיף, שזה מה שאנחנו רוצים, שזו מחלה שאנחנו יודעים להתמודד איתה, לא נצטרך לומר איזה זן. ההבדל בין ה־BA.2 לאומיקרון הוא כזה קטן, ככה שלא חשוב לדבר על הזן הזה. זה חלק מהשיח שבעיניי חשוב שהוא יעלם כחלק מלחיות עם הנגיף.
“כל הזמן מגלים ווריאנטים חדשים עם שינויים כאלו ואחרים, יש המונים כאלו. השאלה היא מתי יש ווריאנט שיש לו משמעות קלינית, כרגע אין דבר חדש כזה. גם הפרסום שהיה לפני כמה ימים על שילוב של ה־BA.1 וה־BA.2 גם הוא כנראה ללא משמעות קלינית מיוחדת”.
הוא התייחס לנתוני התחלואה בימים האחרונים בהם חלה עלייה קלה, והסביר: “בדרך כלל אין עלייה מיום ליום אלא קפיצות כל שבוע. זו השאלה הכי גדולה – לכמה זה יגיע. אם זה יישאר בערכים האלו ולא יעלה מעבר לזה, זה חלק מהגל הקודם עם עוד קצת עלייה. מקדם ההדבקה עדיין גבוה, היום הוא 1.39. הכיוון הוא התפשטות המגפה אבל צריך לחכות עוד כמה ימים כדי לראות מה המגמה”.
על האלה איפה טעינו – ענה: “אני לא יודע לומר שעשינו רע, אני חושב שזו התנהגות הנגיף. זה קורה בכל המדינות בעולם, היינו חייבים להתקדם ולפתוח את המשק אחרת אי אפשר היה להמשיך עם כל המגבלות.
“מבחינת ההתחסנות, החשוב ביותר כרגע זה האוכלוסייה בסיכון תתחסן, התחלואה הקשה תימנע ואנשים ישמרו על הבריאות שלהם בהקשר הזה. יש התעוררות במספר המתחסנים אבל זה לא מספיק, אנחנו מכינים ויוצאים עם קמפיין בימים הקרובים”.
על האפשרות של חיסון חמישי אמר: “כרגע אני לא חושב שזה באופק, זאת אחת השאלות הגדולות שאנחנו חושבים עליהן – מתי צריך לחסן שוב את כלל האוכלוסייה. אולי לקראת החורף הבא, כשיעבור קצת זמן מהחיסונים הקודמים, כך שאני לא רואה את זה כרגע”.