מגזין ‘טועמיה’ מציג: אוזני המן מבצק משודרג במלית שוקולד ברס

 שף מאיר בראל
|
י"ג אדר ב' התשפ"ב / 15.03.2022 23:56
מגזין ‘טועמיה’ מציג מתכון של  שף מאיר בראל לפורים: אוזני המן מבצק מדהים על בסיס מיץ תפוזים ושמן, במלית ממרח תמרים וקינמון או שוקולד ברס

כמות: 30 יחידות I קושי:  קל I זמן: חצי שעה I כשרות:  פרווה או חלבי לבחירה

 המצרכים:

לבצק –

3 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפיה

3/4 כוס שמן ( או 200 גרם חמאה)

3/4 כוס מיץ תפוזים

כף סוכר

למלית –

אופציה א’ – ממרח תמרים קנוי, חבילה אחת בתוספת כפית שטוחה של קינמון

אופציה ב’ – ממרח שוקולד קנוי איכותי בתוספת מעט ברס אגוזי לוז

אופן הכנה:

• בקערה מערבבים את כל החומרים ומניחים את הבצק למנוחה של 20 דקות

• מרדדים את הבצק על משטח משומן מעט בשמן קנולה לעלה דק ככל שניתן

• קורצים עיגולים בעזרת כוס בינונית ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה

• מערבבים היטב את המלית ושמים במרכז כל עיגול מעט מלית. מרימים את שולי העיגול לצורת אוזן המן ומהדקים.

• אופים בתנור חם לחום של  180 מעלות  כ-20 דקות.

• מוציאים ובוזקים אבקת סוכר