מתכון קינוח מרוקאי מיוחד לסעודת פורים ג’באן: קציפת ביצים מקושטת

יעל חן
|
י"ג אדר ב' התשפ"ב / 15.03.2022 23:33
מתכון קל ופשוט להכנה שנהוג לאכול בסעודת פורים:  כל המשפחה מתכנסת עם כפיות • מאת דינה דגן בעלת כפר הנופש ביאנקיני בצפון ים המלח כפר הנופש המעוצב בסגנון מרוקאי עם מסעדה מרוקאית כשרה
המצרכים:

6 ביצים (החלבון הלבן)

1 כוס סוכר

מעט מיץ לימון

שקדים, חמוציות (כל סוג של פירות יבשים) וסוכריות

אופן ההכנה:

• מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים.

• עד לקבלת קצף יציב ותוך כדי מוסיפים את הסוכר בהדרגה.

• ולבסוף מוסיפים מעט מיץ לימון על מנת שהקצף אכן יתייצב.

• מעבירים לקערת הגשה יפה ומקשטים בשקדים, פירות יבשים או סוכריות.

• מגישים עם כפיות

צילום: דינה דגן