מצרכים (לכ-30 יחידות):
• 1 ק”ג קמח מלא (80%)
• כף שטוחה של שמרים יבשים
• 4.5 כפות סוכר
• ½ כוס שמן זית/קנולה
• 3-4 כפות חוויג’ לאפיה
• 3.5 כוסות מים פושרים
לזיגוג:
1 חלמון ביצה טרוף עם כפית שמן
אופן ההכנה:
1. לשים לבצק גמיש.
2. משאירם מכוסה לתפיחה ראשונה למשך 30 דקות.
3. לשים שוב.
4. קורצים מהבצק כדורים בגודל אגוז גדול ומניחים בצד ל-10 דקות.
5. מכינים מכל כדור ‘נקניק-בצק’ ולסגור כל נקניק לעיגול (עם חור גדול באמצע) או להשאיר כמו לחמניות קטנות ולהניח בתבנית אפייה.
6. מכסים את הכעכת ומתפיחים שוב למשך כשעה.
7. מורחים בחלמון טרוף עם מעט שמן. ניתן לבזוק שומשום או קצח.
8. לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10-15 דקות עד לקבלת צבע חום בהיר.
ערך תזונתי למתכון:
סימון תזונתי למנה
קלוריות
127
(גרם) חלבונים
4.1
(גרם) פחמימות
24.1
שומנים (גרם)
3.5
סיבים תזונתיים (גרם)
2.4