מצרכים:
200 גרם תאנים יבשות
מיץ משני תפוזים
100 גרם שקדים
2-3 כפות קקאו
קורט מלח
לציפוי: קוקוס, אבקת קקאו וקינמון, שומשום, פיסטוקים קצוצים וכל מה שאוהבים
אופן ההכנה:
• נשרה את התאנים הפרוסות במיץ התפוזים למשך כ-24 שעות. אם מיץ התפוזים לא מספיק לכסות את התאנים עד סופם – ניתן להוסיף מעט מים.
• נסנן את התאנים (נשמור את הנוזלים לשימוש בהמשך) ונכניס לבלנדר, נוסיף את השקדים, המלח ואבקת הקקאו ונטחן עד לקבלת תערובת חלקה. אם יש צורך, ניתן להוסיף מעט מהנוזלים ששמרנו, עד לקבלת המרקם הרצוי.
• נכניס את התערובת למקרר למשך כמה שעות.
• נוציא מהמקרר ובעזרת הידיים נכדרר כדורים מהעיסה, ניתן לגלגל את הכדורים בציפוי שאוהבים.
• ניתן לשמור את הבונבונים במקרר, במיכל סגור, למשך כמה ימים.