מצרכים (ל-12 עד 15 עוגיות גדולות):
150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
150 גרם סוכר חום
200 גרם קמח תופח
1.5 כפית סירופ מייפל
125 גרם שוקולד צ’יפס\חמוציות\אגוזים\ פירות יער או כל תוספת אחרת שאוהבים
אופן ההכנה:
• נרפד תבנית בנייר אפיה ונחמם מראש את התנור ל-180 מעלות.
• נניח את החמאה בקערה ונערבב בעזרת כף עץ עד לריכוך וקבלת מרקם של שמנת. נוסיף את הסוכר ונמשיך לערבב היטב.
• נוסיף את סירופ המייפל ונמשיך לערבב.
• נוסיף קמח (כל פעם כף אחת) ונערבב. הבצק יוצא יותר טוב כשעובדים באיטיות וסבלנות.
• כשנסיים לערבב את הקמח, אמור להיווצר לנו בצק רך ויפה.
• בעזרת כף, ניקח כמויות שוות מהעיסה ונניח על התבנית ברווחים, הבצק מתרחב בזמן האפיה.
• נקשט כל עוגיה בתוספת של שוקולד צ’יפס או כל דבר אחר שאוהבים ונכניס לתנור לאפיה של 10-15 דקות, עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב.
• לאחר האפיה, נוציא את העוגיות בעזרת סכין פלטה ונניח אותן להתקרר על רשת.