מגזין טועמיה מגיש: אלפחורס ריבת חלב שאין אחד שיעמוד בפניהן

קבלו מתכון של שף מאיר בראל לעוגיות הארגנטינאיות שאין מי שלא אוהב • עוגיות במרקם פריך ונימוח שנמסות בפה עם מילוי ריבת חלב וציפוי קוקוס
שפית חפצי בכר
כ"ח אדר א' התשפ"ב / 01.03.2022 16:36

כמות: 40 עוגיות / קושי: בינוני I זמן: 10 דקות הכנה (+10 דקות אפייה) I כשרות:  חלבי

מצרכים:

200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
150 גרם אבקת סוכר כוס ורבע
3 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
1-2 כפיות ברנדי או קוניאק לא חובה
200 גרם קמח לבן כוס ושליש
280 גרם קורנפלור 2 כוסות
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
2 כפיות אבקת אפיה
ריבת חלב למילוי
100 גרם קוקוס לקישוט

הוראות הכנה:

1. בקערת המיקסר מערבלים עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר.

2. מוסיפים את החלמונים אחד אחד ומנקים עם לקקן את דפנות הקערה בין כל הוספה.

3. מוסיפים את תמצית הווניל והברנדי ומערבלים.

4. מוסיפים את הקורנפלור, הקמח, אבקת האפיה והסודה לשתיה בהדרגה לקערה תוך ערבול. מסיימים את הערבוב ידנית עם לקקן.

5. מחלקים את התערובת ל 2. משטחים כל חצי לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומקררים לחצי שעה לפחות.

6. מרדדים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים בקוטר הרצוי (אני ממליצה על 3.5-4 ס”מ כי העוגיות תופחות באפיה).

7. מצננים את עיגולי הבצק למשך כחצי שעה במקרר ולאחר מכן מעבירים לתבנית.

8. מסדרים את עיגולי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים ביניהם.

9. אופים את העוגיות בתנור שחומם ל 170 מעלות במשך כ- 8-10 דקות עד שהן יבשות מלמעלה.

10. מצננים ולאחר מכן ממלאים בריבת חלב ומורחים ריבת חלב בשולי העוגיות. במידה וריבת החלב סמיכה מדי ניתן לדלל אותה עם מעט חלב ולחמם לכמה שניות במיקרו.

11. מגלגלים בקוקוס ומגישים.

טיפ השף:

1.מומלץ להגיש את העוגיות יום למחרת, לאחר שהבצק סופח לחות מריבת החלב.

2. ניתן למלא את העוגיות גם בממרחים מתוקים אחרים כמו נוגט, ריבת שזיפים ועוד

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות