מגזין טועמיה מגיש: בורגר פרגיות ותרד בלחמניית בריוש מתוקה

רוצים ארוחת שחיתות? שף מאיר בראל עם מתכון בורגר פרגיות ותרד בלחמניית בריוש מתוקה • זה הולך לקחת קצת זמן, אבל כאשר תפתחו את לחמניית הבריוש ותשימו רוטב ברביקיו וירקות כיד הדמיון ועליהם את הבורגר הרותח - תדעו שהכל היה שווה
שף מאיר בראל
כ"ח אדר א' התשפ"ב / 01.03.2022 02:02

כמות: 8 מנות I זמן: שעה וחצי עבודה+ 6 שעות קירור I קושי: קשה I כשרות: בשרי

המצרכים לבצק בריוש:

חצי קילו קמח לבן
חצי כוס סוכר
כפית מלח
2 ביצים
חצי כוס שמן קנולה
כף וחצי שמרים יבשים
150 מ”ל מים פושרים

המצרכים לבורגר פרגיות ותרד:

500 גרם פרגיות טחון
100 גרם שומן בקר של אסאדו או בריסקט טחון
200 גרם תרד
1 בצל בינוני
ביצה אחת
מלח ופלפל לפי הטעם
כף תבלין גריל עוף
כף רוטב ברבקיו איכותי

אופן ההכנה

1. לתוך המים הפושרים נכניס את השמרים וכפית אחת מהסוכר ונערבב היטב לפירוק השמרים במים, ונמתין לתסיסה קלה כ-5 דקות.

2. בינתיים נערבב בקערת מיקסר את הקמח, המלח ושארית הסוכר ולאחר 5 דקות נשפוך את השמרים והמים לקמח ונתחיל לישה במיקסר על מהירות נמוכה.

3. לאחר דקת לישה נוסיף את הביצים והשמן ונמשיך ללוש במיקסר על מהירות בינונית למשך 8 דקות.

4. נשפוך על הבצק את 2 כפות השמן ונמתין לתפיחה ראשונה של עשר דקות עם כיסוי.

5. כעת יש להעביר לקירור במקרר לתפיחה איטית של 6 שעות לפחות או לילה.

6. נעביר למשטח מקומח קלות את הבצק. נייצר צורת נחש ארוכה מהבצק ונחתוך חתיכות בגודל של כדור טניס. ניקח כל כדור ומעט נשטח אותו עם כף היד ונקפל לחצי. ושוב לחצי ואז נכדרר ביד תוך לחיצה עדינה על אזור הקיפול כדי לנעול את הכדור.

7. נניח לתפיחה של 10 דקות ושוב נחזור על הפעולה של הקיפול. ונניח לתפיחה של חצי שעה ללא כיסוי במקום חמים.

8. כעת נבריש בביצה מעורבבת עם כף דבש וכף שמן קנולה את הלחמניות ונאפה בתנור חם בחום 180 מעלות למשך 25 דקות.

אופן הכנת הבורגר:

1. נערבב את הפרגיות והשומן בקערה גדולה. לתוך מיכל של בלנדר או נינג’ה נכניס את התרד והבצל ונטחן למחית גסה את התערובת, נשפוך על הבשר ונלוש היטב לפחות 5 דקות רצופות.

2. כעת נניח את הבשר לנוח חצי שעה ואז יש לקרוץ קציצות בעובי 2 אצבעות ולקרר אותן היטב לפני צלייה.

3. את הקציצות הקרות נניח במחבת פסים לוהטת עם מעט שמן זית לצלייה של 3 דקות מכל צד.

4. ננמיך את האש ולתת לליבת ההמבורגר להיות מוכנה עוד 8 דקות.

5. נפתח את לחמניית הבריוש נשים רוטב ברביקיו וירקות כיד הדמיון ואת הבורגר רותח.

טיפ השף:

1. שיצא מושלם לאחר 6 שעות קירור, יש להוציא את הבצק להתייצבות הטמפרטורה לשעה בטמפרטורת החדר.

2. לאחר האפייה, חובה להניח ללחמניות להתקרר לחלוטין לפני חיתוך

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות