מגזין ‘טועמיה’ מגיש: קציצות בקר ברוטב חרדל ודבש • פשוט וטעים

השף חיים בורנשטיין מגיש מתכון לקציצות בקר ברוטב חרדל ודבש • את הקציצות האלה כולם אוהבים: הן טעימות ואפילו הילדים יגידו שזה מושלם • פשוט וקל להכנה. ויש גם טיפ מהשף • צילום וסטיילינג: depositfhotos
שף חיים בורנשטיין
י"ט אדר א' התשפ"ב / 20.02.2022 21:10

מנות: 10 I זמן: 50 דקות I קושי: קל I כשרות: בשרי

מצרכים:

1 ק”ג בשר טחון
1 בצל גדול
1 גזר שלם מקולף
1 ענף סלרי
חצי כוס אורז מבושל
1 כפית כמון
1 כפית פלפל שחור
מעט מלח
1 כפית פילדלפיה (ניתן להשיג בכל חנות תבלינים)

לרוטב:

2 כוסות ציר בקר (או מים)
2 כפות חרדל
2 כפות דבש
4 שיני שום קצוצות
1 כף רוטב צ’ילי מתוק
קורט פלפל שחור
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

• נכניס את הבשר הטחון לקערה גדולה

• נגרד את הבצל והגזר מעל, קוצצים דק את הסלרי ומוסיפים לקערה.

• מפזרים את התבלינים והאורז המבושל ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.

• נכניס לקירור למשך כ-30 דקות עד להתייצבות התערובת.

• בינתיים נכין את הרוטב: מרתיחים את ציר הבקר בסיר ולאחר מכן נצרף את שאר המרכיבים ונערבב היטב.

• כשהנוזלים רותחים, נתחיל לעשות קציצות לתוך הסיר בגודל של בערך כ-70 גר’ ליח’

• נכסה את הסיר ונבשל כחצי שעה.

טיפ השף – מומלץ לבקש מהקצב שיטחן לכם בשר מס’ 2 ומס’ 10 ביחד. השילוב של זה הוא מעולה.

 

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות