מגזין ‘טועמיה’ מגיש: קציצות בקר ברוטב חרדל ודבש • פשוט וטעים
מנות: 10 I זמן: 50 דקות I קושי: קל I כשרות: בשרי
מצרכים:
1 ק”ג בשר טחון
1 בצל גדול
1 גזר שלם מקולף
1 ענף סלרי
חצי כוס אורז מבושל
1 כפית כמון
1 כפית פלפל שחור
מעט מלח
1 כפית פילדלפיה (ניתן להשיג בכל חנות תבלינים)
לרוטב:
2 כוסות ציר בקר (או מים)
2 כפות חרדל
2 כפות דבש
4 שיני שום קצוצות
1 כף רוטב צ’ילי מתוק
קורט פלפל שחור
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
• נכניס את הבשר הטחון לקערה גדולה
• נגרד את הבצל והגזר מעל, קוצצים דק את הסלרי ומוסיפים לקערה.
• מפזרים את התבלינים והאורז המבושל ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
• נכניס לקירור למשך כ-30 דקות עד להתייצבות התערובת.
• בינתיים נכין את הרוטב: מרתיחים את ציר הבקר בסיר ולאחר מכן נצרף את שאר המרכיבים ונערבב היטב.
• כשהנוזלים רותחים, נתחיל לעשות קציצות לתוך הסיר בגודל של בערך כ-70 גר’ ליח’
• נכסה את הסיר ונבשל כחצי שעה.
• טיפ השף – מומלץ לבקש מהקצב שיטחן לכם בשר מס’ 2 ומס’ 10 ביחד. השילוב של זה הוא מעולה.
תגובות
אין תגובות