כשסופו של הגל החמישי נראה באופק: ממחקר חדש שפורסם בשבוע האחרון ביפן עולה, כי הווריאנט החדש BA.2 עלול לגרום למחלה חמורה יותר מאשר וריאנט האומיקרון.
ההורים בודקים, הילדים הולכים ללמוד • איך המתווה החדש עובד?
נתון דרמטי: יכול להיות שאתה מפסיד מאות אלפי ש”ח ששייכים לך
לפי המחקר – שפורסם בחדשות 12 – הווריאנט החדש מידבק יותר מאומיקרון, והוא אף מסוגל לעקוף את החיסונים. בניגוד לאומיקרון, הוא עלול להוביל למחלה קשה יותר וייתכן והוא גם עמיד לכמה מהטיפולים שנמצאו יעילים נגד האומיקרון.
לפי המחקר, BA.2 מידבק בכ-30% עד 50% יותר מאומיקרון.
הממצאים פורסמו כמחקר לפני סקירת עמיתים. בדרך כלל, לפני פרסום מחקר בכתב עת רפואי, הוא נבדק על ידי מומחים בלתי תלויים.
המחקר מצא, כי BA.2 עבר מוטציה גבוהה בהשוואה לנגיף המקורי וכי ישנם גם עשרות שינויים בגנים השונים מזן האומיקרון. למעשה, הווריאנט החדש שונה מהאומיקרון במידה דומה לשוני בין הגרסאות אלפא, בטא, גמא ודלתא זו מזו.
לדעת החוקרים מאוניברסיטת טוקיו, שם ערך המחקר, ממצאים אלו מוכיחים שאין להתייחס ל-BA.2 כסוג של אומיקרון ושצריך לפקח עליו מקרוב יותר.
המרכז האמריקני לבקרת מחלות ומניעתן מעריך שכ-4% מחולי הקורונה האמריקניים נדבקו בווריאנט החדש.
בחלקים נרחבים מהעולם יש יותר ניסיון אתו: ה- BA.2 הפך לדומיננטי בבנגלדש, ברוניי, סין, דנמרק, גואם, הודו, מונטנגרו, נפאל, פקיסטן והפיליפינים ועוד.
“כפי שכולנו יודעים, ווריאנט BA.2 נקרא ‘אומיקרון מתגנב’, משום שהוא לא מופיע בבדיקות ה-PCR ולכן צריך לקחת צעד נוסף ולבצע בדיקות רצף כדי לאתר אותו”, הסביר ד”ר קאי סאטו, ממובילי המחקר. “מציאת דרך לזהות את הווריאנט במהירות יהיה הצעד הראשון לעשות נגדו”.
עם זאת, במדינות שבהן תפס הווריאנט החדש דריסת רגל משמעותית, כמו דרום אפריקה או בריטניה, נמשכת מגמת הירידה במספר האשפוזים.
לעומת זאת, בדנמרק נתוני התחלואה במגמת עלייה וכך גם מקרי המוות.