כ-50% מהישראלים נאלצו לקצץ בחימום הבית בחורף האחרון, ו-64% העידו כי קנו פחות מוצרי מזון בתקופה האחרונה. כך עולה מסקר שערכה תנועת ‘דרור ישראל’, הפועלת לקידום שוויון חברתי ולצמצום פערים בחברה.
למעשנים בלבד: ככה תוכלו לחסוך למעלה מ-8.500 שקלים בשנה
לפי הסקר – שפורסם ב’ישראל היום’ – יותר מ-73% מהנשאלים בחרו לקצץ בהוצאות על בילוי ופנאי, וכ-40% קיצצו בהוצאות על טיפולים רפואיים לא דחופים.
תוצאות הסקר מצביעות על אי-שביעות רצון מתפקוד הממשלה, וחוסר אמון בצעדים שננקטו לאחרונה.
כמעט 60% מהנשאלים אמרו כי חבילת הצעדים שהממשלה הציגה לפני שבוע לא תקל את יוקר המחיה, לעומת 31% שחושבים שהיא תקל במידה מעטה. רק 5% מהנשאלים סבורים כי התוכנית הממשלתית תקל במידה רבה את יוקר המחיה.
כמעט מחצית מהנשאלים (46.9%) אמרו כי על הממשלה להפחית מסי מע”מ ובלו, ו-38% תמכו בהעלאת שכר המינימום.
32% הצביעו על הצורך בהעלאת קצבאות לקשישים ולמעוטי יכולת, 22% חושבים שיש להעלות מסים לעשירונים העליונים, 14% בלבד ציינו את הצורך בפתיחת שוק הירקות והפירות ליבוא, וכ-10% ענו שיש לפצות עסקים שנפגעו בקורונה.
מי אשם במצב?
יותר ממחצית מהנשאלים (51.1%) רואים בממשלה כאחראית לעליית המחירים, ורק 16.6% חושבים שהסיבה לגל ההתייקרויות היא היעדר תחרות. 12% מאשימים את יצרני המזון ואת רשתות השיווק, ו-8% אמרו כי הציבור אחראי למצב, משום שלא הקדים למחות נגד עליית המחירים.
מעבר לכך, יותר מ-76% מהנשאלים העניקו ציון שלילי לממשלה על טיפולה ביוקר המחיה, ו-40% מהם מרגישים כי טיפול הממשלה בנושא הוא “גרוע”.
יותר מ-40% מהנשאלים שהשתתפו בסקר סברו שהקושי הגדול ביותר הוא בהתמודדות עם ההתייקרות במחירי המזון, וכ-20% מוטרדים מעליית מחירי האנרגיה ומיוקר המחיה.
הסקר, שבוצע השבוע על ידי חברת ‘מדגם’, כלל יותר מ-500 משתתפים שנשאלו על התקופה הנוכחית בהשוואה לזו שקדמה לגל ההתייקרויות.