מגזין ‘טועמיה’ מגיש: הדרך למקרון המושלם של אודיה אלקובי

אודיה אלקובי
|
ט"ו אדר א' התשפ"ב / 16.02.2022 15:04
רציתם להכין עוגיות מקרון ולא ידעתם איך? אודיה אלקובי מסביר, צעד אחר צעד עם הסבר מפורט, איך מכינים מקרונים מושלמים

רמת קושי: בינוני I כמות: 30 יחידות I כשרות:  חלבי I זמן הכנה: שעה ורבע

מצרכים:

¾ 1 כוסות אבקת סוכר (210 גרם)

1 כוס אבקת שקדים (95 גרם), טחון דק

3 חלבונים בטמפרטורת החדר

¼ כוס סוכר (50 גרם)

צבע מאכל

מצרכים לגנאש פטל:

300 שוקולד לבן

150 מחית פטל

70 חמאה

אופן ההכנה:

• את אבקת הסוכר ואבקת השקדים מנפים דרך מסננת דקה לקערה גדולה

• בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים עד שנוצרים פסגות רכות. מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד להטמעה מלאה. ממשיכים להקציף עד שנוצרים פסגות נוקשות (כדי שתצליחו להפוך את הקערה על פיה מבלי שמשהו ייפול)

• מוסיפים את צבע המאכל ומקציפים רק עד לאיחוד

• להוסיף בכל פעם כ⅓ מתערובת אבקת השקדים ואבקת הסוכר המנופה לחלבונים הטרופים ולהשתמש במרית כדי לקפל בעדינות עד לאיחוד

• ממשיכים לקפל לאט עד שניתן ליצור מעין דמות 8 תוך כדי שמירה על המרית (כלומר שהבלילה לא מתנתקת מהמרית)

• מעבירים את בלילת המקרון לשק זילוף עם צנטר עגול

• מניחים על תבנית האפייה 4 נקודות מהבלילה , ומניחים מעליה פיסת נייר (כדי שנייר האפייה לא יזוז)

• בעזרת הצנזר יוצקים את המקרונים על נייר הפרגמנט בעיגולים(3 ס”מ), במרווחים של לפחות (2 ס”מ) זה מזה

• הקש את תבנית האפייה על משטח שטוח 5 פעמים כדי לשחרר בועות אוויר.

• הניחו למקרונים לשבת בטמפרטורת החדר למשך 30 דקות עד שעה, עד שהם יבשים למגע.

• מחממים את התנור ל-150 מעלות בדיוק!

• אופים את המקרונים במשך 17 דקות, עד שנוצר למקרון מעין “חצאית” והמקרונים תפחו היטב

• מעבירים את המקרונים לרשת לצינון מלא לפני המילוי

אופן הכנת גנאש הפטל:

• ממסים את השוקולד

• מרתיחים חצי מכמות המחית, מוסיפים לשוקולד וטוחנים.

• מוסיפים את שאר המחית הקרה כשהמסה בטמפרטורת 35 מעלות לתערובת ומוסיפים את החמאה בקוביות ושיהיו קרות

• טוחנים שוב את המסה עד לאיחוד

• מורחים את הגנאש על חצי מקרון וסוגרים מעליו חצי מקרון

• מומלץ למלא את המקרון לילה לפני ההגשה

 

צילום: גיל אבירם. סטיילינג: שמרית לוי