לכבוד פורים: מתכון לרולדת פרג מועשרת בחלבון וסיבים תזונתיים

יוני גרין
15 בפברואר 2022    אין תגובות
צילום: 
דן פרץ

רולדת פרג ( 10 פרוסות)

רכיבים:

לבצק:

6 כפות מדידה פורמולה 1 ספורט בטעם וניל

1 כף מדידה אבקת סיבים תזונתיים

¾ כוס קמח

1 כפית סודה לשתייה

קליפה מגוררת מ-1 לימון

2 ביצים

1 פקק תרכיז משקה אלוורה בטעם טבעי

למילוי פרג:

½ כוס חלב דל שומן/ משקה שיבולת שועל/ שקדים/ סויה

1 כוס (70 גרם) פרג, טחון טרי

1 כף מדידה פורמולה 1 בטעם וניל עוגיות

1 כפית דבש

אופן הכנה:

1. להכנת המילוי: מניחים בסיר את החלב ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את הפרג הטחון ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהפרג ספג את רוב הנוזלים לכדי תערובת סמיכה. מסירים מהאש, מוסיפים את אבקת הפורמולה 1 בטעם וניל עוגיות והדבש, מערבבים ומצננים לטמפרטורת החדר.

2. להכנת הבצק: מניחים את אבקת הפורמולה 1 ספורט, אבקת סיבים תזונתיים, קמח, סודה לשתייה וקליפת לימון מגוררת בקערה ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים ותרכיז משקה האלוורה ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד.

3. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

4. על גבי משטח מקומח, מרדדים את הבצק למלבן בעובי 5 מ״מ.

5. מורחים את תערובת הפרג בשכבה אחידה ומגלגלים לרולדה.

6. מניחים את הרולדה בתבנית כשהתפר פונה כלפי מטה. בעזרת סכין חורצים פרוסות ברוחב 5 ס״מ ואופים 15 דקות, עד להזהבה.

7. מצננים וחותכים לפרוסות.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram