לכבוד פורים: מתכון לרולדת פרג מועשרת בחלבון וסיבים תזונתיים
רולדת פרג ( 10 פרוסות)
רכיבים:
לבצק:
6 כפות מדידה פורמולה 1 ספורט בטעם וניל
1 כף מדידה אבקת סיבים תזונתיים
¾ כוס קמח
1 כפית סודה לשתייה
קליפה מגוררת מ-1 לימון
2 ביצים
1 פקק תרכיז משקה אלוורה בטעם טבעי
למילוי פרג:
½ כוס חלב דל שומן/ משקה שיבולת שועל/ שקדים/ סויה
1 כוס (70 גרם) פרג, טחון טרי
1 כף מדידה פורמולה 1 בטעם וניל עוגיות
1 כפית דבש
אופן הכנה:
1. להכנת המילוי: מניחים בסיר את החלב ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את הפרג הטחון ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהפרג ספג את רוב הנוזלים לכדי תערובת סמיכה. מסירים מהאש, מוסיפים את אבקת הפורמולה 1 בטעם וניל עוגיות והדבש, מערבבים ומצננים לטמפרטורת החדר.
2. להכנת הבצק: מניחים את אבקת הפורמולה 1 ספורט, אבקת סיבים תזונתיים, קמח, סודה לשתייה וקליפת לימון מגוררת בקערה ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים ותרכיז משקה האלוורה ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
4. על גבי משטח מקומח, מרדדים את הבצק למלבן בעובי 5 מ״מ.
5. מורחים את תערובת הפרג בשכבה אחידה ומגלגלים לרולדה.
6. מניחים את הרולדה בתבנית כשהתפר פונה כלפי מטה. בעזרת סכין חורצים פרוסות ברוחב 5 ס״מ ואופים 15 דקות, עד להזהבה.
7. מצננים וחותכים לפרוסות.
תגובות
אין תגובות