מגזין ‘טועמיה’ מגיש: מתכון לעוגת שוקולד פאדג’ עם שכבת טראפלס

מוסי ויסלובסקי
|
י"ג אדר א' התשפ"ב / 13.02.2022 22:44
העוגה הזו כל כך קלה והיא אפילו ללא גלוטן • שכבת הטראפלס מוסיפה למרקם ולעשירות העוגה בכלום עבודה • צילום וסטיילינג: מוסי ויסלובסקי

כמות: תבנית מלבנית בינונית / זמן הכנה: 30 דקות / דרגת קושי: קל / כשרות: פרווה

מצרכים לעוגה:

140 גר’ שוקולד מריר

120 מ”ל שמן קוקוס (1/2 כוס)

150 גר’ סוכר (3/4 כוס)

3 ביצים

1/2 כוס קקאו

כפית תמצית וניל

לשכבת הטראפלס:

130 גר’ שוקולד מריר קצוץ

130 מל’ קרם קוקוס

אופן הכנה:

• מחממים תנור ל-170 מעלות

• בקערה גדולה מניחים שוקולד ושמן קוקוס וממיסים יחד

• מוסיפים סוכר, מערבבים, מוסיפים ביצים טרופות, קקאו ווניל

• מעבירים לתבנית ואופים 20-25 דק’ עד שהשוליים יציבים והמרכז עדיין רוטט

• מביאים לסף רתיחה קרם קוקוס

• יוצקים על השוקולד ומערבבים עד להמסה

• יוצקים את הגנאש על העוגה מיד בצאתה מהתנור, מצננים.

ניתן להכין עיטור דפי שוקולד (לא חובה):

• ממיסים שוקולד,  מורחים את השוקולד על נייר אפיה, זורים את פולי קקאו וממתינים להתגבשות

• שוברים בצורה חופשית מדף השוקולד ומעטרים את העוגה.

 

אם תרצו מתכון לבראוניז מושלם השתמשו רק בבסיס, בתוספת 1/2 כוס קורנפלור