מגזין ‘טועמיה’ מגיש: מתכון לקרפיון ביין לבן וזיתי קלמטה שלא תשכחו

מורן פינטו, שפית
|
ה' אדר א' התשפ"ב / 06.02.2022 13:14
חגיגה על השולחן: מתכון לקרפיון שלם אפוי בתנור ביין לבן עם זיתי קלמטה • מגזין ‘טועמיה’ מציג את המתכון של השפית מורן פינטו

כמות: 6 סועדים I זמן הכנה: שעה I דרגת קושי: קל I כשרות: פרווה

מחכה ומצפה לבשורות טובות? הערב הזה נועד לך! • טיפים ומתנות

מצרכים:

1 קרפיון שלם במשקל קילו

150 גר’ זיתי קלמטה מגולענים

כוס יין לבן

חצי כוס שמן זית

מלח גס

לימון פרוס

1 ראש שום מפורק ל-2

אופן הכנה:

• מחממים תנור ל-180 מע’

• בתבנית חסינת אש מניחים את הדג בשלמותו, מזלפים מעליו שמן זית ומפזרים מלח גס.

• סביבו בתבנית מפזרים את הזיתים, ראשי השום והיין.

• פורסים את הלימון בעובי חצי ס”מ ומנילים מעל הדג.

• עוטפים את הדג בנייר כסף ואופים למשך 40 דק’.

• לאחר מכן מורידים את הנייר כסף

• ואופים למשך 20 דק’ נוספות.

 

המתכון באדיבות מגזין ‘טועמיה’. להרשמה חינם  למגזין – לחצו כאן

 

השקעה. אישה. תשואה. שילוב מנצח? בואי לשאול את המנכ”ל