מגזין ‘טועמיה’ מגיש: מתכון לקרפיון ביין לבן וזיתי קלמטה שלא תשכחו
חגיגה על השולחן: מתכון לקרפיון שלם אפוי בתנור ביין לבן עם זיתי קלמטה • מגזין 'טועמיה' מציג את המתכון של השפית מורן פינטו
כמות: 6 סועדים I זמן הכנה: שעה I דרגת קושי: קל I כשרות: פרווה
מחכה ומצפה לבשורות טובות? הערב הזה נועד לך! • טיפים ומתנות
מצרכים:
1 קרפיון שלם במשקל קילו
150 גר’ זיתי קלמטה מגולענים
כוס יין לבן
חצי כוס שמן זית
מלח גס
לימון פרוס
1 ראש שום מפורק ל-2
אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-180 מע’
• בתבנית חסינת אש מניחים את הדג בשלמותו, מזלפים מעליו שמן זית ומפזרים מלח גס.
• סביבו בתבנית מפזרים את הזיתים, ראשי השום והיין.
• פורסים את הלימון בעובי חצי ס”מ ומנילים מעל הדג.
• עוטפים את הדג בנייר כסף ואופים למשך 40 דק’.
• לאחר מכן מורידים את הנייר כסף
• ואופים למשך 20 דק’ נוספות.
המתכון באדיבות מגזין ‘טועמיה’. להרשמה חינם למגזין – לחצו כאן
תגובות
אין תגובות