כאב ראש: גל ההתייקרויות מגיע גם ל-60 תרופות ללא מרשם

אחרי עליית המחירים במוצרי המזון, החשמל והדלק: משרד הבריאות אישר התייקרותן של כ-60 תרופות ללא מרשם • בין התרופות: משככי הכאבים אופטלגין ופראמול • תרופה להקלה במערכת העיכול תזנק בכ-20 שקלים
חרדים 10
ג' אדר א' התשפ"ב / 04.02.2022 02:47

האם זו עליית המחירים המרגיזה מכולן? לפי דיווח הערב (חמישי) ב’תוכנית חיסכון’ בקשת 12,  משרד הבריאות אישר את התייקרותן של לא פחות מ-60 תרופות ללא מרשם – וכבר בזמן הקרוב צפוי להתעדכן המחיר הרשמי שלהן.

מחכה ומצפה לבשורות טובות? הערב הזה נועד לך! • טיפים ומתנות

בואו לשאול את המנכ”ל: מי אמר שהנשים לא מבינות בהשקעות?

בדומה למוצרי מזון בסיסיים, מדובר במוצרים שכולנו משתמשים בהם לעיתים קרובות – וזקוקים להם בהישג-יד.

בבדיקת ‘תוכנית חיסכון’ נמצא, כי בחלק מחברות התרופות ביקשו ממשרד הבריאות להעלות את מחירי התרופות בשל התייקרות המחירון.

טבע

ענקית התרופות הגישה בקשה למשרד הבריאות להעלות את המחיר המירבי לצרכן לאופטלגין – משכך כאבים נפוץ במיוחד בארץ. מחירו של אפוטלגין קטן (21 קפסולות) צפוי לזנק מ-22.5 שקלים ל-25.5 שקלים. מחירו של אופטלגין גדול (50 קפסולות) צפוי לעלות מ-49.5 שקלים ל-55.5 שקלים.

לייף

גם חברת התרופות מבית סופר-פארם צפויה להעלות את מחירי משכך הכאבים שלה – פראמול. לפי המחירון העדכני של משרד הבריאות, מחירו של פראמול (50 כדורים) צפוי לעלות מ-25 שקלים ל-28 שקלים. כמו כן, מחיר פראמול טרגט (להקלה במיגרנה) צפוי לעלות מ-46.5 שקלים ל-48.66 שקלים.

גם מחירו של סירופ קאפקס להקלה בשיעול של חברת לייף צפוי לעלות – מ-32.5 שקלים ל-35 שקלים.

מגאפארם

החברה הודיעה על זינוק משמעותי של מחיר התרופה לבולק – להקלה במערכת העיכול. המוצר צפוי לעלות בקרוב מ-46.5 ל-65.5. מדובר בזינוק של כמעט עשרים שקלים.

חשוב להדגיש כי מדובר במחירון המירבי לצרכן, ועל כן החברות יכולות לקבוע בעצמן מחיר נמוך יותר. כמו כן, נזכיר כי בהישג מרשם המחיר יותר וכי על המדף קיימות אופציות זולות יותר וטובות לא פחות.

במשרד הבריאות הדגישו כי כ-60 חברות ביקשו להעלות מחירים, אולם המשרד אישר זאת רק לכמה מהן.

מחברת טבע נמסר: “טבע מעדכנת את מחיר תכשיר אופטלגין בפרזנטציה של קפליות בלבד, ואף זאת בשיעור מינימלי. מחיר אופטלגין בפרזנטציות של טבליות וטיפות נותר ללא שינוי. יתר על כן, התכשיר כלול בסל התרופות, ולכן ניתן לרכישה בבתי המרקחת של הקופות במחיר מוזל. יודגש, כי המחיר הסופי לצרכן, כפי שמתבקש בפועל, נקבע על ידי בית המרקחת – בהתאם למחירון תרופות ללא מרשם, המאושר על ידי משרד הבריאות”.

מחברת לייף נמסר: “אין בכוונתנו להעלות מחירים על אף תרופה, ולא נעשתה כל פנייה בנושא בבקשה למשרד הבריאות. התרופות של לייף נמכרות בקביעות במחיר נמוך ממחיר המחירון המפוקח. כך לדוגמה, 500 קפליות פראמול לייף נמכרות ב-28 שקלים לעומת אקמול בכמות זהה שנמכר ב-40 שקלים. לצד זאת, גורמים ברשת אישרו כי לפני קרוב לשנה עודכן מחירן של 3 תרופות מתוך עשרות התרופות של לייף”.

מחברת מגאפארם נמסר: “השינוי המבוקש הינו למחיר הרשמי של משרד הבריאות ותואם מול משרד הבריאות. אנו קשורים בחוזים עם יצרנים בחו”ל שמחייבים אותנו להתאים את המחיר הרשמי למחירים הבין-לאומיים. המחיר לקופות החולים לא עלה”.

ממשרד הבריאות נמסר: “במהלך התקופה הוגשו מעל 60 בקשות להעלאת מחיר מחברות שונות. מרביתן נדחו, ועבור מספר מועט של תכשירים, ביניהם אלו המופיעים בשאלתך, בוצעו העלאות בהתאם להוראות חוק פיקוח מחירים ונוהל הערעור עבור תכשירים ללא מרשם”.

רוצים גם אתם להצטרף לעשרות מיליוני האנשים שיצאו לחופשי מכלא העשן? לחצו כאן >>>>>>

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות