מגזין ‘טועמיה’ מגיש: מתכון לפאי במילוי גנאש פירות יער מוקצף

שף מאיר בראל
|
ג' אדר א' התשפ"ב / 04.02.2022 00:54
שף מאיר בראל מגיש מתכון לקינוח של פאי במילוי של גנאש פירות יער מוקצף – שללא ספק יסחוט שריקות התפעלות מבני הבית או האורחים

8 מנות אישיות I זמן הכנה: שעה I דרגת קושי: בינוני I קטגוריית כשרות: חלבי

מצרכים לבצק הפאי:

2 כוסות קמח ללא גלוטן (מומלץ לבחור בתערובת קמחים איכותית לקבלת תוצר טעים ואיכותי)

כוס אבקת סוכר

חצי כוס שקדים טחונים לאבקה או אבקה של תערובת אגוזים ושקדים

1 ביצה

4 כפות מיץ תפוזים או תפוחים

180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 כף ברנדי

מצרכים למלית:

כוס פירות יער קפואים

1 שמנת מתוקה חלבית

2 כפות ליקר קסיס (לא חובה)

מעט תמצית וניל איכותית

200 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה:

לבצק

• מכניסים למעבד מזון את הקמחים והסוכר ומוסיפים את החמאה. בפולסים מהירים מאחדים בין החמאה והקמחים לקבלת תערובת אבקתית ואחידה.

• מוסיפים כעת את שאר המרכיבים הרטובים ובכמה פולסים נוספים יוצרים בצק אחיד.

• מעבירים למשטח מקומח קלות בקמח ללא גלוטן או בקורנפלור. יוצרים מהבצק צורת ריבוע ומקררים לפחות שעה במקרר, להתגבשות החמאה שבבצק.

•  לאחר הקירור יש לרדד את הבצק על משטח מקומח או בין 2 ניירות אפייה.

• נכין תבניות פאי אישיות או אחת מרכזית בקוטר 24. יש לקרוץ מהבצק עיגולים ברוחב 2 אצבעות יותר רחב מהתבנית. יש לקמח מעט את התבניות ולפתוח עליהן את הבצק.

• אופים בחום 180 מעלות עד הזהבה קלה של הבצק.

• כעת נצנן היטב את הבצק ונכין את המלית.

למלית

• מבשלים בסיר קטן את השמנת עם פירות היער, עד רתיחה קלה – ואז טוחנים הכל באמצעות בלנדר מוט לנוזל חלק.

• מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד הלבן.

• מניחים בצד ל-5 דקות.

• מערבבים לאט למיזוג השוקולד עם השמנת ואז מוסיפים את תמצית הוניל והקסיס.

• מקררים במקרר היטב עד שהגנאש קר לפחות 4 שעות (או במקפיא שעה וחצי) ומקציפים במיקסר במהירות גבוהה.

• ממלאים שקית זילוף וממלאים את הצק הפאי.

• ניתן לקשט עם מעט אוכמניות טריות.

 

צילום: קוטי אלחרט I סטיילינג: אליהו בכר I שף: מאיר בראל

 

המתכון באדיבות מגזין האוכל טועמיה. להרשמה למגזין לחצו כאן