מגזין ‘טועמיה’ מגיש: מתכון לפאי במילוי גנאש פירות יער מוקצף
8 מנות אישיות I זמן הכנה: שעה I דרגת קושי: בינוני I קטגוריית כשרות: חלבי
מצרכים לבצק הפאי:
2 כוסות קמח ללא גלוטן (מומלץ לבחור בתערובת קמחים איכותית לקבלת תוצר טעים ואיכותי)
כוס אבקת סוכר
חצי כוס שקדים טחונים לאבקה או אבקה של תערובת אגוזים ושקדים
1 ביצה
4 כפות מיץ תפוזים או תפוחים
180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כף ברנדי
מצרכים למלית:
כוס פירות יער קפואים
1 שמנת מתוקה חלבית
2 כפות ליקר קסיס (לא חובה)
מעט תמצית וניל איכותית
200 גרם שוקולד לבן
אופן ההכנה:
לבצק –
• מכניסים למעבד מזון את הקמחים והסוכר ומוסיפים את החמאה. בפולסים מהירים מאחדים בין החמאה והקמחים לקבלת תערובת אבקתית ואחידה.
• מוסיפים כעת את שאר המרכיבים הרטובים ובכמה פולסים נוספים יוצרים בצק אחיד.
• מעבירים למשטח מקומח קלות בקמח ללא גלוטן או בקורנפלור. יוצרים מהבצק צורת ריבוע ומקררים לפחות שעה במקרר, להתגבשות החמאה שבבצק.
• לאחר הקירור יש לרדד את הבצק על משטח מקומח או בין 2 ניירות אפייה.
• נכין תבניות פאי אישיות או אחת מרכזית בקוטר 24. יש לקרוץ מהבצק עיגולים ברוחב 2 אצבעות יותר רחב מהתבנית. יש לקמח מעט את התבניות ולפתוח עליהן את הבצק.
• אופים בחום 180 מעלות עד הזהבה קלה של הבצק.
• כעת נצנן היטב את הבצק ונכין את המלית.
למלית –
• מבשלים בסיר קטן את השמנת עם פירות היער, עד רתיחה קלה – ואז טוחנים הכל באמצעות בלנדר מוט לנוזל חלק.
• מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד הלבן.
• מניחים בצד ל-5 דקות.
• מערבבים לאט למיזוג השוקולד עם השמנת ואז מוסיפים את תמצית הוניל והקסיס.
• מקררים במקרר היטב עד שהגנאש קר לפחות 4 שעות (או במקפיא שעה וחצי) ומקציפים במיקסר במהירות גבוהה.
• ממלאים שקית זילוף וממלאים את הצק הפאי.
• ניתן לקשט עם מעט אוכמניות טריות.
צילום: קוטי אלחרט I סטיילינג: אליהו בכר I שף: מאיר בראל
המתכון באדיבות מגזין האוכל טועמיה. להרשמה למגזין לחצו כאן
תגובות
אין תגובות