ראש השב”כ: 40% מעצורי הפרעות בנגב – צאצאי איחוד משפחות

פנייה חריגה של רונן בר לשרת הפנים, על רקע המהומות של הבדואים • בשב"כ משוכנעים בנחיצות 'חוק האזרחות', אבל מרצ, רע"מ ולפיד מטרפדים אותו
חרדים 10
כ"ח שבט התשפ"ב / 30.01.2022 00:56

לקראת פקיעת נוהל מניעת ‘איחוד משפחות’ מחר, ועל רקע התפרעויות בדואים בנגב: ראש השב”כ, רונן בר, מתריע מהסיכון הביטחוני והלאומי הנשקף ממצב שבו יתאפשר לתושבים ערבים מיהודה, משומרון ומעזה להתאחד עם קרוביהם בתוך הקו הירוק ולקבל אזרחות ישראלית.

התגוששות מומחים? הסערה המפותלת סביב החיסון נגד הקורונה

לפי דיווח ב’ישראל היום’, ראש השב”כ העביר בימים האחרונים פנייה חריגה לשרת הפנים איילת שקד, ממנה עולה הדחיפות בחקיקת ‘חוק איחוד משפחות’.

בר הציג נתונים על מעורבות היתר של “צאצאי אחמ”ש” – ילדים ונכדים של מי שאחד מהוריהם נולד ביו”ש ועזה – במהומות בנגב לפני שבועיים.

לפי הנתונים, כ־40% ממי שהיו מעורבים בפעולות האלימות, כגון יידוי בקת”ב, זריקות אבנים וחסימות צירים, הם צאצאים של ‘משפחות מאוחדות’.

בר הדגיש, כי שיעור זה גבוה משיעור האחמ”ש בכלל אוכלוסיית הבדואים הנגב, ומשמעות הדבר היא כי בני משפחות מאוחדות מעורבים באלימות יותר מאשר כלל האוכלוסייה בפזורה.

על פי הניתוח שהציג בר לשקד, ילדים ונכדים של ‘משפחות מאוחדות’ פחות מחוברים להוויה הישראלית, ומנגד קשורים יותר לנרטיב הפלשתיני. רקע זה, בשילוב תנאים סוציו־אקונומיים קשים, מובילים אוכלוסייה זו למעורבות יתר במהומות.

בשב”כ משוכנעים בנחיצות הביטחונית של חוק ‘איחוד משפחות’, אך מפלגות מרצ ורע”מ מסרבות לתמוך בו.

אי־העברת חוק האזרחות היתה אחד הכישלונות הראשונים של הקואליציה, זמן קצר לאחר הקמתה. שרת הפנים איילת שקד, שהתחום באחריותה, התחייבה להעביר את החוק מחדש.

בד בבד, בג”ץ קבע כי ב־1 בפברואר יפקע הנוהל שהפעילה מאז שקד, אשר לפיו היא מסרבת לאשר איחוד משפחות על בסיס החוק הקודם שפקע.

כדי לעצור את תופעת איחוד המשפחות, שבמסגרתה עשרות אלפי ערבים מיו”ש יהפכו בכל שנה לישראלים, ועדת השרים אישרה חוק  שיזם ח”כ שמחה רוטמן מהאופוזיציה.

באופן חריג, תמכו בחוק שלו שרי ימינה, תקווה חדשה וישראל ביתנו.

אולם שר החוץ יאיר לפיד הטיל ערר על החלטת ועדת השרים לחקיקה לתמוך בחוק של רוטמן – וכדי לגבור על הערר הממשלה צריכה לדון בחוק ולאשר אותו.

ב’ישראל היום’ ציינו, כי  ללפיד השליטה בסדר היום של הממשלה, והוא לא מתכוון להעלות לדיון את החוק של רוטמן.

המשמעות היא שהחוק לא יובא לכנסת גם בשבוע הקרוב, ולכן כרגע ‘חוק האזרחות’ תקוע.

 

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות