מתכון מיוחד: כל מה שאתם צריכים כדי להכין צ’ולנט עשיר ומפנק

שף ישראל קרויזר
|
כ"ה שבט התשפ"ב / 27.01.2022 19:33
ידענו שבסוף זה יגיע: השף ישראל קרויזר עם צולנט מפנק – כזה שלא תרשו לעצמכם להחמיץ בשבתות החורפיות. וגם בקיץ
המצרכים: 

1/2 קילו בשר. הנתחים המתאימים: אסאדו/ פלאנקן/ שריר /צלעות/ בשר ראש/אוסובוקו

• אפשר נתח 1 מהרשימה ואפשר כמה נתחים שונים

• אם בחרתם נתח ללא עצם ניתן להוסיף כמה עצמות עם מח עצם – משדרג מאד

1 בצל גדול חתוך לקוביות ומטוגן עד הזהבה-השחמה

4 שיני שום קצוצות – להוסיף לבצל המטוגן בדקה האחרונה של הטיגון

200 גרם שעועית לבנה/אדומה/מעורבת שהושרתה 12-24 שעות במים

5 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות גדולות

150 גרם גריסים

כף גדושה מלח

כפית פלפל שחור

כף פפריקה מתוקה

כף סילאן

אופן ההכנה:

• לסדר בסיר – בצל ושום מטוגנים, מעליהם בשר (הכי טוב נתח שלם, אפשר גם רצועות או קוביות)

• מעל הבשר שעועית וגריסים ומעליהם תפוחי אדמה

• להוסיף תבלינים וסילאן

• מים עד 3 ס”מ מעל תפוחי האדמה

• להביא לרתיחה טובה

• להנמיך את האש ולבשל באש בינונית כשעתיים, זה הזמן להוסיף את הקישקע (מתכון בנפרד) – ולהעביר לפלטה ללילה שלם.

אופציות להוספה:

ביצים –  לשים בשקית ולבשל יחד עם הצ’ולנט.

בטטות – שלמות או חצויות

ראש שום שלם עם הקליפה

 

למעקב אחרי הסטטוס המעניין של ישראל קרויזר – לחצו על הקישור