פשוט מושלם לימי החורף הקרים: מתכון אש למרק שורשים וקטניות

יוני גרין
27 בינואר 2022    אין תגובות
צילום: 
שף ישראל קרויזר
מרכיבים: 

2 בצלים

6 גזרים

3 בטטות

3 תפוחי אדמה

1 שורש סלרי

1 קולורבי קטן

4 ענפי סלרי עם העלים

200 גרם דלעת

200 גרם שעועית לבנה/אדומה או מעורבת - מושרית 12 שעות לפחות במים

200 גרם גריסים

1 כף גדושה מלח.

אופן ההכנה: 

• לחתוך את כל הירקות לקוביות בעובי 1-2 ס"מ,

• לטגן את הבצל במעט שמן זית כ2 דקות, להוסיף את שאר הירקות ולטגן יחד כמה דקות,

• להוסיף את הקטניות והמלח,

• להוסיף מים כ5 ס"מ יותר מכיסוי כל הירקות.

• לבשל על אש גבוהה כשעה לפחות, אפשר להמשיך לבשל על אש קטנה עוד כשעה.

• אפשר כמובן להוסיף עוד ירקות שאוהבים או קטניות נוספות - עדשים, חומוס וכו'

 

למעקב אחרי הסטטוס המעניין של ישראל קרויזר – לחצו על הקישור

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram