משרד הבריאות הורה לקופות החולים: לצמצם את בדיקות ה-PCR
משרד הבריאות הורה היום (רביעי) לקופות החולים לצמצם את כמות בדיקות ה-PCR הנערכות מדי יום. מי שתחרוג מהמכסה היומית – בכוונת המשרד לקנוס אותה. כך נחשף בחדשות 12.
איפה מתבצעות בדיקות הקורונה? איזו בדיקה עושים ומתי? כל המידע
הסיבה? במשרד מעוניינים להעביר את רוב הציבור שלא נמצא בסיכון לבדיקות אנטיגן מוסדיות, על מנת שבדיקות ה-PCR ישמשו רק את האוכלוסייה המבוגרת והקבוצות שבסיכון.
קופות החולים הונחו לצמצם בהדרגה את מספר הבדיקות היומיות מסוג PCR, על פי המתווה הבא:
עד יום שני הקרוב הן צריכות להגיע למקסימום של 175 אלף בדיקות ביום לכל הקופות יחד.
מיום שלישי, ה-1 בפברואר ועד יום שני ה-7 בפברואר צריכות הקופות לרדת למקסימום 150 אלף בדיקות ביום.
בשלושת השבועות הבאים צריכה כמות בדיקות ה-PCR לרדת למקסימום 120 אלף בדיקות ביום.
מתחילת חודש מרץ למקסימום 65 אלף בדיקות ביום.
ממטה ההסברה למאבק בנגיף הקורונה נמסר: “בשל היקפי התחלואה הגבוהים מאוד בגל האומיקרון, הוחלט למקד את בדיקות ה-PCR לאוכלוסייה בסיכון (בני 60 ומעלה וכן חולים במחלות כרוניות), דבר שיאפשר לקופות החולים להציע לקבוצות אלה טיפול תרופתי בהקדם ובכך למנוע את התדרדרותם האפשרית למחלה קשה.
“לשם קידום המתווה, התקיימו דיונים עם קופות החולים אשר שלחו הודעות SMS לכלל החולים במחלות כרוניות מתחת לגיל 60 בכדי לעודד אותם לעשות בדיקות PCR בעת חשיפה.
“כחלק מהטמעת התהליך ניתנו לקופות החולים וגם לחברות הדוגמות בניהול פיקוד העורף זמן התארגנות, אשר במסגרתו נדרש לבנות מסלולים נפרדים לאוכלוסיות בסיכון בתחנות פיקוד העורף ובקרב הקופות נמסר כי מתקיים תהליך זימון תורים לבדיקות למתן עדיפות לאוכלוסיות הסיכון”.
במטה הוסיפו: “אוכלוסייה שאינה בסיכון יכולה לבצע בדיקת אנטיגן מוסדית במקומות שונים ורבים אחרי שמשל”ט הקורונה הלאומי שבמשרד הבריאות הרחיב את הפריסה הארצית. אנחנו בטוחים כי קופות החולים והחברות הדוגמות יוכלו למצוא את האיזון הנדרש והדרך המתאימה לכל גוף בכדי למצות את המדיניות לטובת החולים בסיכון והכוונת שאר האוכלוסייה לבדיקת האנטיגן.
“קופות החולים עושות זאת כבשגרה כאשר הן מכוונות את המבוטחים לביצוע הבדיקה הרצויה עבורו. אנו סומכים על קופות החולים המנוסות והמקצועיות שימשיכו לפעול למען בריאות המטופלים תוך ראיה לאומית רחבה”.
תגובות
אין תגובות