המרכיבים:
למרק:
5 בצלים גדולים
כף שמן זית
20 גרם חמאה
כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור
מעט טימין יבש
לצנימי קרוטונים –
פרוסות מחצי באגט/ג’אבטה בעובי 1/2 ס”מ
שמן זית
מלח
פלפל שחור
אבקת שום/בצל
אופן ההכנה:
• לחתוך את הבצלים לחצאי טבעות
• להניח בסיר את הכף שמן זית ומעליו את החמאה עד שתימס (השמן שומר על החמאה שלא תישרף)
• כשהחמאה נמסה, להוסיף את הבצלים והטימין ולטגן עד השחמה טובה
• להוסיף מלח, פלפל ו-1.5 ליטר מים רותחים
• להביא לרתיחה ולהנמיך את האש ולבשל כשעה
• לקראת סוף הבישול להסמיך את המרק
להסמכה –
• 2 כפות קורנפלור מעורבבות במעט מים
• לזלף לתוך המרק ולערבב
> מומלץ להגיש עם קרוטונים וגבינה צהובה/מוצרלה שנמסה בתוך המרק
לצנימי קרוטונים-
• להבריש את פרוסות הבאגט/גאבטה במעט שמן זית
• לפזר מלח ותבלינים ולאפות כ-20 דקות על 150 מעלות
> לקבלת קרוטונים יבשים יותר כדאי להנמיך את החום ל-100 מעלות ולהשאיר עוד כשעתיים בתנור
• לקרר את הקרוטונים ולהגיש עם המרק
> לקבלת קרוטונים עם גבינה מותכת כמו בתמונה – לפזר מעל פרוסת הקרוטון מעט גבינה צהובה/ מוצרלה ולהכניס לתנור על מצב גריל לדקה
למעקב אחרי הסטטוס המעניין של ישראל קרויזר – לחצו על הקישור