4 מ-10 יהודי ארה”ב חוו אנטישמיות: 72% בקרב אורתודוכסים • סקר חדש

4 מכל 10 נשאלים העיד כי הוא או בן משפחה שלו חווה תקרית אנטישמית • מגמה כללית שעולה מהסקר: יהדות ארה״ב יותר ביקורתית כלפי ממשלת ישראל • פחות יהודים מעורבים בקהילה: מ-57% שהיו מחוברים בפועל ב-2019 ל-51% ב-2021
נתן פרל
כ"א שבט התשפ"ב / 22.01.2022 22:32

מסקר מקיף שערכו ‘קרן משפחת רודרמן’ וקבוצת מלמן – על האנטישמיות וחיבור בין ישראל ליהדות ארה”ב – עולה תמונה ברורה: יהודי ארה”ב חשים כי המתקפות נגדם במגמת עליה, כש-4 מכל 10 יהודים חווה אנטישמיות, בצורה כזו או אחרת.

איפה מתבצעות בדיקות הקורונה? איזו בדיקה עושים ומתי? כל המידע

7 מיליון ילדים אמריקנים שהתחסנו לא טועים: התחסנו וחסנו גם אתם

ממצאי המחקר המרכזיים:

• מהמחקר עולה כי חלק גדול מיהודי ארה”ב חוו אנטישמיות על בשרם, או מכירים אדם קרוב שעבר מקרה של גילוי אנטישמיות. הנתון הזה מתכתב עם נתון נוסף במחקר המראה כי רוב יהודי ארה”ב חושבים שהאנטישמיות נוכחת ביתר שאת בארה”ב.

4 מתוך 10 מהמשיבים חוו אנטישמיות על עצמם או על אדם קרוב (חבר בן משפחה), 72% בקרב יהודים אורתודוכסים. נתונים אלה נמצאים בהלימה עם הנתון שמצביע על כך ש-75% מיהודי ארה”ב טוענים שהאנטישמיות היום רווחת יותר בהסתכלות על מצב האנטישמיות לפני 5 שנים.

94% מהנשאלים ענו שאנטישמיות קיימת בארה”ב (55% חושבים שהאנטישמיות בעלת נוכחות רבה).

בהשוואה של היום ולפני 5 שנים בנוגע למצב האנטישמיות: 3/4 מהנשאלים חושבים כי האנטישמיות התגברה. 83% מתוך בני 60 ומעלה חושבים כך. זהו נתון חשוב כיוון שמדובר באוכלוסייה רגישה שנמצאת בסיכון.

מעל ל-90% מיהודי ארה”ב מודאגים ממצב האנטישמיות במדינתם.

65% מרגישים כי אירוע בו מעורבים יהודי ארה”ב, הינו בעל השפעה ישירה עליהם.

• המחקר הנוכחי משקף את התרופפות הקשר בין יהודי ארה”ב לישראל. לפי המחקר, נרשמת ירידה בתחושת החיבור של יהודי ארה”ב לישראל: מ-67% ב-2019 ל-64% ב-2021.

יהודי ארה”ב הינם פרו-ישראליים, אך הופכים להיות יותר ויותר ביקורתיים כלפי התנהלות הממשלה הישראלית: עליה מ-57% ב-2019 ל-65% ב-2021, בביקורתיות של יהודי ארה”ב כלפי התנהלות ומדיניות ממשלת ישראל.

17% מכלל יהודי ארה”ב תומכים ב-BDS. כרבע מהצעירים (24%) תומכים ב-BDS, לצד נתונים אלה, חשוב לציין כי 37% מיהודי ארה”ב לא מכירים או תומכים ב-BDS או ארגון אחר הדומה בפעילותו.

נכון לעת עתה, יהודי ארה”ב תופסים את שתי המפלגות האמריקאיות כפרו-ישראליות במידה דומה (רפובליקנים – 71% מהמשיבים, ודמוקרטים – 69% מהמשיבים), אך יחד עם זאת, רוב המשיבים חושבים שהדמוקרטים פרו-ישראליים אך ביקורתיים כלפי התנהלות ומדיניות הממשלה הישראלית, בעוד שרוב המשיבים חושבים שהרפובליקנים פרו-ישראליים ותומכים בהתנהלות ומדיניות הממשלה הישראלית.

נתון מעניין נוסף באותו ההקשר, הוא שיהודי ארה”ב רואים מגמות הפוכות בקרב שתי המפלגות בנושא התמיכה בישראל: 54% מהמשיבים מאמינים שהמפלגה הדמוקרטית הפכה להיות פחות פרו-ישראלית, ו-39% מהמשיבים חושבים שהמפלגה הרפובליקנית הפכה להיות יותר פרו-ישראלית.

4 מתוך 10 יהודי ארה”ב לא מכירים כי לערבים בישראל יש זכות בחירה.

• נרשמת ירידה בקרב יהודי ארה”ב בחשיבות החיבור לקהילה היהודית: 58% (ב-2019) ל-52% (ב-2021), והלכה למעשה פחות יהודים מעורבים בקהילה: מ-57% שהיו מחוברים בפועל לקהילה ב-2019 ל-51% ב-2021.

גם מעורבותם של יהודי ארה”ב בארגונים יהודיים ירדה מ-40% ב-2019 ל-34% ב-2021.

ג’יי רודרמן, נשיא קרן משפחת רודרמן: “המחקר הנוכחי של הקרן, שבוצע על ידי קבוצת מלמן, משקף את הצורך בפעולה מיידית מצד שתי ההנהגות, זו של ארה”ב וזו של ישראל, לייצר אסטרטגיות חדשות, אשר יסייעו ליהודים בכל העולם להתגבר על האנטישמיות, שראוי היה אילולא הייתה קיימת כלל. אנו מסתכלים על המציאות נכוחה, ורואים כי בשנים האחרונות היא אף מרימה את ראשה ביתר שאת. לכל אדם ברור היום שאדישות היא לא אופציה.

כעת אנו מקווים, שהמחקר והנתונים ישרתו את מנהיגי שתי המדינות, להבין טוב יותר את המצב הקיים ולהניע פעולות אקטיביות ולא להסתפק בהצהרות, מרגשות ככל שיהיו, זה לא מה שיגרום לשיפור במצבם של יהודי התפוצות. למי שטרם הפנים אדגיש, האנטישמיות היא סכנה עבור יהודי ארה”ב, עבור ישראל וגם עבור ארה”ב והחברה האמריקאית כולה. זו מחלה שיש לתת דחיפות בטיפולה המיידי. רק בשילוב כוחות אמיתי נצליח לשנות את המצב.”

ממצאי המחקר הופקו ממערך מחקר פנל מייצג בו אותה קבוצה של יהודים אמריקאיים נבדקה בשתי נקודות זמן.

הסקר הראשון נערך בדצמבר 2019, ובו השתתפו סך הכל כ-2,500 משתתפים, כולם יהודים אמריקאים בוגרים (בני 18+). החלק השני נערך באוקטובר-נובמבר 2021, ובו השתתפו כ-1000 משתתפים מתוך 2,500 המשתתפים אשר לקחו חלק בחלק הראשון.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות