מתכוני גריל: חציל, אננס או חזה עוף איטלקי

יעל חן • צילומים: בן יוסטר
|
ב' אלול התשע"ד / 28.08.2014 15:52
מתכוננים לחגים – והפעם: שדרוג מתכוני חול המועד • אין ימים מתאימים יותר כמו ימי חג הסוכות כדי לעשות ‘על האש’, בחיק הטבע או בחצר, ליד הסוכה • מתוך ‘ספר הגריל של גיא פרץ’

גריל, מתכונים

חציל טבעי עם בצלים בגריל

חומרים:

ההכנה:

חותכים את החציל לנתחים גסים, חותכים את הבצלים הקלויים לנתחים גסים, מערבבים יחד עם יתר החומרים ומגישים חם.

גריל, מתכונים

כנאפה תפוחים

כנאפה אמיתית רק שבמקום גבינה מגרדים תפוחים טריים, אופים על מחבת ברזל בגריל

 חומרים למחבת בינונית קוטר”22″:

לסירופ:

ההכנה:

• מורחים מחבת יצוקה במחמאה

• מפזרים שכבה של אטריות קדאיף בעובי חצי סמ

• משמנים מעט עם מחמאה

• מגרדים את התפוחים בפומפייה מערבבים עם יתר החומרים יוצקים על הקדאיף

• מכסים בשכבה נוספת ,משמנים במחמאה

• מניחים על הגריל לצלייה איטית ועדינה

• מכינים מחבת נוספת זהה, אחרי 6 דק הופכים על הצד השני למחבת הנוספת ,אופים על הגריל עוד כ5 דקות, יוצקים מעל כוס סירופ ומגישים חם .

גריל, מתכונים

אננס צלוי במייפל

אננס טרי חמצמץ בניחוח מייפל מתקתק.

חומרים ל-4 מנות:

ההכנה:

• מקלפים את האננס וחותכים לפרוסות בעובי 1 ס”מ

• צולים על רשת גריל נקייה כ-2 דק’ מכל צד ומורחים במייפל

• מגישים עם סורבה לימונים ונענע

חזה עוף איטלקי בחרדל עשבי תיבול ויין לבן

גריל, מתכונים

במתכון הזה חזה העוף נשאר שלם (חצי פרפר) על מנת שייצלה כנתח שמן ועסיסי

חומרים ל-4 מנות:

 2 פרפרי חזה עוף חצויים ללא עצמות וסחוס

ההכנה:

• מערבבים את חומרי המשרה ,משרים את חזה העוף למשך לילה

• מסננים וצולים כ-3 דק’ מכל צד

• מגישים על מצע פסטה או ירקות בגריל.