מתכוני גריל: חציל, אננס או חזה עוף איטלקי

מתכוננים לחגים - והפעם: שדרוג מתכוני חול המועד • אין ימים מתאימים יותר כמו ימי חג הסוכות כדי לעשות 'על האש', בחיק הטבע או בחצר, ליד הסוכה • מתוך 'ספר הגריל של גיא פרץ'
יעל חן • צילומים: בן יוסטר
ב' אלול התשע"ד / 28.08.2014 15:52

גריל, מתכונים

חציל טבעי עם בצלים בגריל

חומרים:

  • 1 חציל בלאדי שמן ועסיסי צלוי בגריל ומרוקן
  • 2 בצלים צלויים היטב בגריל
  • 2 ענפי טימין מפוררים
  • 2 כפות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי

ההכנה:

חותכים את החציל לנתחים גסים, חותכים את הבצלים הקלויים לנתחים גסים, מערבבים יחד עם יתר החומרים ומגישים חם.

גריל, מתכונים

כנאפה תפוחים

כנאפה אמיתית רק שבמקום גבינה מגרדים תפוחים טריים, אופים על מחבת ברזל בגריל

 חומרים למחבת בינונית קוטר”22″:

  • 300 גר אטריות קדאיף
  • 4 תפוחי גרנד סמיט
  • כף סוכר
  • 2 כפות צימוקים
  • חצי כפית קינמון
  • 100 גר מחמאה מומסת

לסירופ:

  • 1 כוס סוכר
  • כוס וחצי מים
  • מקל קינמון
  • 2 פרוסות לימון
  • פרוסת תפוז
  • 2 כוכבי אניס

ההכנה:

• מורחים מחבת יצוקה במחמאה

• מפזרים שכבה של אטריות קדאיף בעובי חצי סמ

• משמנים מעט עם מחמאה

• מגרדים את התפוחים בפומפייה מערבבים עם יתר החומרים יוצקים על הקדאיף

• מכסים בשכבה נוספת ,משמנים במחמאה

• מניחים על הגריל לצלייה איטית ועדינה

• מכינים מחבת נוספת זהה, אחרי 6 דק הופכים על הצד השני למחבת הנוספת ,אופים על הגריל עוד כ5 דקות, יוצקים מעל כוס סירופ ומגישים חם .

גריל, מתכונים

אננס צלוי במייפל

אננס טרי חמצמץ בניחוח מייפל מתקתק.

חומרים ל-4 מנות:

  • 1 אננס טרי גדול
  • 4 כפות מייפל איכותי

ההכנה:

• מקלפים את האננס וחותכים לפרוסות בעובי 1 ס”מ

• צולים על רשת גריל נקייה כ-2 דק’ מכל צד ומורחים במייפל

• מגישים עם סורבה לימונים ונענע

חזה עוף איטלקי בחרדל עשבי תיבול ויין לבן

גריל, מתכונים

במתכון הזה חזה העוף נשאר שלם (חצי פרפר) על מנת שייצלה כנתח שמן ועסיסי

חומרים ל-4 מנות:

 2 פרפרי חזה עוף חצויים ללא עצמות וסחוס

  • למשרה
  • 2 כפות חרדל דיזון ע גרגרים
  • ענף רוזמרין מפורר
  • 6 עלי בזיליקום שלמים
  • 2 ענפי טימין מפוררים
  • חצי כוס יין לבן
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס

ההכנה:

• מערבבים את חומרי המשרה ,משרים את חזה העוף למשך לילה

• מסננים וצולים כ-3 דק’ מכל צד

• מגישים על מצע פסטה או ירקות בגריל.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות