מנה יפהפייה וטעימה בטירוף: קבב דג על קרם סלק בזילוף טחינה

שף ישראל קרויזר
|
י"ח שבט התשפ"ב / 20.01.2022 10:53
זה שקבב הוא אחד המאכלים האהובים ביותר על ישראלים – כולם יודעים • השף ישראל קרויזר מגיש מתכון מושלם למנה יפהפייה וטעימה בטירוף
המצרכים:

לקבב דגים:

200 גרם דג לבן איכותי וטרי, ללא עור ועצמות, קצוץ גס בסכין

1/2 בצל אדום קצוץ דק

חופן פטרוזיליה קצוצה דק

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

מעט גרידת לימון

מעט פלפל צ’ילי חריף גרוס – לבחירה

לקרם סלק:

לבשל סלק עד לריכוך מלא

להוסיף 2 כפות שמן ולטחון בבלנדר מוט עד לקבלת קרם חלק

להוסיף מלח, פלפל, סוכר ו/או מיץ לימון – לפי הטעם

אופן ההכנה:

• לערבב את הכל בעזרת 2 כפות בעדינות, על מנת שהתערובת לא תצא דחוסה מידיי

• ליצור קציצות בידיים רטובות

• להרתיח מחבת פסים או מחבת רגילה, לשמן במעט שמן זית

• לצלות משני הצדדים עד השחמה נאה

• להגיש עם טחינה וקרם סלק

 

למעקב אחרי הסטטוס המעניין של ישראל קרויזר – לחצו על הקישור