הגל החמישי בשיא: מנתונים שפרסם משרד הבריאות הצהרים (רביעי) עולה, כי 72,120 בני אדם אובחנו אתמול כחיוביים לקורונה. הנתון המעניין לגביהם הוא שכ-10% מהמאומתים נדבקו בנגיף בפעם השנייה – למרות שהחלימו בעבר.
התגוששות מומחים? הסערה המפותלת סביב החיסון נגד הקורונה
בשלושת הימים הראשונים של השבוע אובחנו קרוב ל-201 אלף ישראלים כחיוביים לנגיף – ומאז פרוץ המגפה לפני שנתיים, אובחנו 2,006,131 ישראלים.
מהנתונים של משרד הבריאות עולה כי כעת יש בישראל 393,786 חולי קורונה פעילים. 219,646 בני אדם נמצאים בבידוד.
בבתי החולים מאושפזים 533 חולי קורונה במצב קשה. ו-104 מהם מחוברים למכונות הנשמה. בסך הכול מאושפזים 1,608 חולי קורונה בבתי החולים.
עוד עולה מהנתונים כי 145 אלף תלמידים מוגדרים כחולים פעילים. 142 אלף תלמידים נמצאים בבידוד, בשל מגע עם חולה מאומת. במקביל, קרוב ל-30 אלף מורים נעדרים כרגע ממסגרות החינוך.
ממשרד הבריאות לא נמסר מה הוא מקדם ההדבקה, אבל לפי ההערכה של פרופ’ ערן סגל ממכון ויצמן, המקדם עומד על 1.44, ולמעשה נדבקו אתמול כ-80 אלף בני אדם – כעשרת אלפים יותר נדבקים מהנתונים הרשמיים.
מקדם התחלואה הקשה, שצופה את העלייה בחולים קשה, עומד על פי סגל על 1.56.
לפי משרד הבריאות, 65 אלף מהמאומתים מקבלים טיפול בבתיהם.
מספר המתים מקורונה נותר כמעט זהה לזה שבימים האחרונים, ועומד על 8,350.
פרופסור נחמן אש אמר הבוקר בריאיון לגל”צ כי לא מן הנמע שבפועל כמות המאומתים היומית היא גבוהה יותר, ואף נקט במספר 200 אלף. “ההערכה שלנו היא שיש לפחות פי שניים או שלושה. לא מן הנמנע שאנחנו עומדים על 200 אלף מאומתים ביום”, הדגיש.
בתוך כך, החלה ירידה בפעילות השפעת הנצפית בישראל.
הירידה מתבטאת בירידה במספר האשפוזים החדשים שנוספו בשבוע האחרון ובירידה בתחלואה דמוית-שפעת בקהילה. זוהי ירידה מוקדמת בהשוואה לעונות קודמות, והיא נובעת ככל הנראה ממצב התחלואה בקורונה, שמכתיב ריחוק חברתי הנשמר על ידי הציבור, היעדרות מבתי הספר ומקומות עבודה ועטיית מסכות.
על פי נתוני המרכז הלאומי לבקרת מחלות, מאז ספטמבר 2021 ועד לשבוע האחרון דווחו במצטבר 4,143 חולים מאושפזים מאומתים לשפעת, ביניהם 1,036 ילדים ובני נוער מתחת לגיל 18 שנים ו-253 יולדות ונשים הרות.
מרבית החולים נדבקו בנגיף שפעת מסוג A שזוהה במעבדה המרכזית לנגיפים כשפעת מתת-סוג A/H3, הכלול בתרכיב החיסון נגד שפעת הניתן בעונה זו בישראל.
למרות הירידה במספרי החולים, יש לזכור שנגיף השפעת עלול לגרום לתחלואה קשה, כגון דלקת ריאות, סיבוכים אחרים בדרכי הנשימה, דלקת בשריר הלב ואף מוות.