מחלת שפעת לצד הקורונה – איך לעבור את זה בקלות?

בשיתוף פרמה גורי
|
ט"ו שבט התשפ"ב / 17.01.2022 10:34
כיצד תדעו אם חליתם בשפעת? איך לחזק את מערכת החיסון בתקופה זו? וכיצד התמודדות עם שפעת באמצעים טבעיים? • כל מה שכדאי לדעת

מגפת הקורונה העולמית, במיוחד הווריאנט המדובר עכשיו האומיקרון, אולי דחקה מהכותרות את מחלת השפעת, אבל השפעת לא נעלמה מהעולם ועונת החורף היא שעתה של השפעת. מחלה נשימתית ומדבקת מאוד, שעלולה להוביל לסיבוכים חמורים כמו בעיות וקשיי נשימה.

כיצד תדעו אם חליתם בשפעת?

תסמיני שפעת דומים מעט לתסמיני הקורונה, ולרוב מדובר בסימפטומים כמו חום גבוה, צמרמורת, כאבי שרירים, כאב גרון, שיעול, נזלת ואצל ילדים יתכנו גם שלשולים, בחילות והקאות.

ההבדלים העיקריים בתסמיני הקורונה לעומת שפעת הם שבקורונה יתכנו גם סימפטומים של אובדן טעם וריח למשך תקופה.

בכל מקרה, כדאי לבצע בדיקת קורונה על מנת לשלול שמדובר בקורונה וכן להתכונן לקראת אופציה של מחלת השפעת באמצעות חיזוק מערכת החיסון.

איך לחזק את מערכת החיסון בתקופה זו?

השקעה במערכת החיסונית היא חלק בלתי נפרד מקיומו של אורח חיים מאוזן ובריא יותר: כדאי לסגל שגרה המבוססת על פעילות גופנית סדירה בעוצמה מתונה, שבכוחה להפחית את רמות הלחץ המזיקות לבריאות, להעלות את מצב הרוח וכן לשפר סיבולת ולחזק את השרירים.

מבחינת הרגלי אכילה, ההמלצות כוללות הפחתה משמעותית של מאכלים מעובדים, מזון תעשייתי, סוכרים מזוקקים והעדפה של אוכל מלא יותר, בצורתו הטבעית ככל שניתן, כמו גם שימוש בתבלינים ותוספי צמחים בעלי תכונות אנטי ויראליות ואנטי מיקרובאליות כמו סמבוק שחור, אכינצאה, כורכום, ג’ינג’ר ועוד.

מאכלים פרוביוטיים כמו יוגורט קפיר יכולים לסייע בהוספת “חיידקים” טובים למערכת העיכול.

חשוב מאוד להקפיד גם על שנת לילה טובה, כיוון שבעת השינה הגוף מתחזק ויכול להתמודד טוב יותר עם איומים ויראליים למיניהם.

התמודדות עם שפעת באמצעים טבעיים

במידה וחליתם בשפעת, כדאי לאפשר תנאים טובים למנוחה על מנת לתת לגוף להתחזק. אפשר להשתמש במכשיר המפיץ אדים שיכול לסייע בפתיחת אף סתום ובמאבק בנזלת. ניתן לנסות לגרגר מי מלח שיכולים גם לסייע בהתמודדות עם גרון מעקצץ ודואב וכן לשבת בחדר רחצה מהביל כדי ליהנות מאפקט האדים גם ללא מכשיר האדים.

ישנן תרופות סבתא לשפעת שאפשר לאמץ על מנת לקצר את משך השפעת או להפחית את עוצמת המחלה.

בעת מחלה כמו שפעת יש להימנע מהתייבשות ולדאוג לצריכת נוזלים מספקת ושמירה על לחות. מרק עוף הוא בעל יתרונות רבים, החום והאדים של המרק יכולים לסייע בפתיחת מעברי האף, הקלה על גודש ולמנוע התייבשות. תה ירוק אף הוא יכול להיות יעיל במיוחד בהרגעת כאב גרון ושיעול מטריד והינו בעל נוגדי חמצון שיכולים לסייע בשיפור התגובה החיסונית.

טיפות מלח המשלבות כפית מלח, כפית סודה לשתייה ומים בהתזה לנחיריים אף הן עשויות להקל על גודש וסינוסים כואבים ושימוש במשחת מנטול להתמודדות עם תסמיני שפעת יכולה להרגיע שיעול. רמות גבוהות של ויטמין D, שלא חורגות מגבול המותר, יכולות לסייע בהתמודדות עם שפעת כשאפשר לספוג ויטמין D מקרני השמש או לצרוך תוסף מתאים.

ישנם תוספי תזונה רבים שניתן לצרוך במהלך שפעת בפרט ובאופן כללי כדי לחזק את הגוף ואת המערכת החיסונית. צמח הסמבוק השחוק ידוע ביכולותיו לעזור ולחזק את הגוף במהלך השפעת ולכן חשוב לתקופת החורף.

ניתן לצרוך את פרי הסמבוק השחור בצורה מרוכזת על ידי סמבוכל, תוסף התזונה הנחקר מדעית מפרי הסמבוק השחור.

את הסמבוכל ניתן לצרוך בצורות שונות- סירופ, קפסולות או לכסניות לעיסה – בחרו לכם את הדרך העדיפה עליכם.