מצרכים (לעוגה בתבנית מוארכת):
לריבה:
2 כוסות תפוז סיני
3/4 כוס סוכר קנים
לעוגה:
1 כוס שקדים טחונים
1 כוס שבבי קוקוס
1 כוס קמח כוסמין
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתייה
2 ביצים
4-5 טיפות תמצית תפוז טהורה של מקורמיק
1/2 כוס שמן חמניות
1/2 כוס ריבת תפוז סיני
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית כורכום
אופן ההכנה:
1. להכנת הריבה: טוחנים בבלנדר את התפוז סיני ומבשלים עם סוכר על אש בינונית עד שהריבה מסמיכה מעט והצבע הופך מצהוב לכתום. מעבירים לצנצנת מעוקרת.
2. להכנת העוגה: מערבבים יבשים – שקדים, קוקוס, קמח, אבקת אפיה, קינמון, כורכום וסודה לשתייה.
3. בקערה נפרדת מערבבים רטובים – ביצים, ריבה, תמצית תפוז טהורה ושמן.
4. מאחדים את היבשים עם הרטובים עד לקבלת בלילה נוזלית ומעבירים לתבנית משומנת.
5. אופים למשך 30-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש והעוגה שחומה מלמעלה.