הבדיקות הביתיות הפכו להיות חלק בלתי נפרד מחיינו. אבל, עד כמה הן אמינות? כדי לבדוק זאת גייסו בחדשות 12 עשרה מתנדבים לפרויקט מיוחד.
עברו שלושה חודשים מהחיסון השני שלכם? ככה תתחמנו את הנגיף
התחלקת? אלפי שנים חלמנו על ירושלים, אז עכשיו ללכלך אותה?
בשבת: האמא נחה, הילד משך את המיחם – ואושפז כשמצבו קשה
אלא שמהתוצאות שפרסמו הערב (שני) ב’מהדורה המרכזית’, עולה תוצאה עגומה במיוחד: ניתן היה לבקש מהם להטיל מטבע, בערך באותה המידה.
המתנדבים, כולם חיוביים לקורונה עם תסמינים, בבידוד בבית – אז התוצאות אמורות להיות מדויקות יחסית – התבקשו לעשות בדיקת אנטיגן ביתית. זה לא מחקר מסודר, כמובן, אבל זאת עוד אינדיקציה.
נטע רביב, סיפרה שביום חמישי האחרון התחילה להרגיש תסמינים של קורונה: “הרגשתי בעיקר חום, חולשה כללית וכאבי גרון”. היא עברה בדיקת PCR שאישרה את חשדותיה, והיום עברה בדיקת אנטיגן ביתית – שיצאה חיובית.
לעומתה, נטלי ליעני סיפרה: “ביום שישי גיליתי שהבן שלי חולה בקורונה. ביצעתי 2 בדיקות אנטיגן ביתיות, בשתיהן יצאתי שלילית, ולאחר מכן הופיעו לי תסמינים, ביצעתי בדיקת PCR שבעקבותיה התגליתי חיובית. היום עשיתי בדיקת אנטיגן. הבדיקה שלילית, אבל אני חיובית!”
יולי לוי, שגם היא אומתה בבדיקת PCR כחיובית לקורונה. עשתה היום בדיקת אנטיגן ביתית, ושם התקבלה תשובה שלילית.
ינון שרז ביצע בדיקת אנטיגן ביתית, בהתאם להנחיות החדשות שיצאו היום על ידי משרד הבריאות: דגם קודם עם המטוש בחלל הפה, ואחר כך בתוך הנחיר. תשובת הבדיקה שלו הייתה חיובית.
ד”ר יותם שנהר, מנהל אגף מעבדות בקופת חולים ממליץ לחזור על בדיקות האנטיגן הביתיות כמה פעמים לאחר החשיפה לחולה מאומת. “תעשו בדיקה אחרי 24 שעות, בדיקה נוספת אחרי 48 או 72 שעות, ואם יצאתם בשתיהן שלילי – זה נותן אינדיקציה די טובה שלא נדבקתם”.
אצל 5 מבין עשרת המתנדבים של חדשות 12, הבדיקה הביתית פספסה ונתנה תוצאה שלילית למרות שהם חולים, וזה כמובן לא מספיק טוב.
אז זכרו שדיגום מהפה לפני האף ובדיקה חוזרת אחרי יום או ימיים – משפרים את הדיוק.