ח”כ יצחק פינדרוס מ’דגל’ היה חבר הכנסת היחיד שהגיע היום (שלישי) לדיון בוועדה לביטחון הפנים של הכנסת על ההטרדות והפגיעות בנשים וילדים במגזר החרדי – ואמר כי “על פי ההלכה צריך לירות בכל תוקף”.
התחלקת? אלפי שנים חלמנו על ירושלים, אז עכשיו ללכלך אותה?
בשבת: האמא נחה, הילד משך את המיחם – ואושפז כשמצבו קשה
השתגעת? הילד שלך לא מוגן? אחד מכל 150 ילדים שחלו בנגיף אושפז
“כל מי שתוקף יש לו דין רודף”, טען ח”כ פינדרוס.
פינדרוס סייג את דבריו בהמשך – ואמר: ”מבחינת ההלכה לכל פוגע יש דין רודף. אם לא היינו במדינה עם חוקים, היו צריכים לירות בו מטווח אפס. בכל עיר יש בתי דין שמטפלים בנושא בצורה אגרסיבית. יש אנשים שלא מודעים לזה מספיק גם במגזר, יש קו חם בכל מקום, הוא צריך להיות יותר מתופעל”.
שי גליק, מנכ”ל בצלמו – שמלווה נפגעים בחברה החרדית – השתתף אף הוא בדיון. גליק סיפר על חוויה אישית שלו, כאשר ליווה לתחנת המשטרה נפגע חרדי ממעשים חמורים שבוצעו בו – ונתקל באטימות וחוסר רגישות.
בדיון השתתפו נציגי המשטרה והפרקליטות שאמרו כי הם פועלים רבות ביחד עם רבני קהילות לקדם הגשת תלונות וטיפול בפוגעים.
בדיון אף עלתה סוגיית החובה של הרב לדווח למשטרה – דבר שכיום לא קורה.
יו”ר הוועדה, ח”כ מירב בן ארי, שאלה את נצ”מ רמי ברכיהו, רב המשטרה: “מה העמדה שלך לגבי חובת דיווח של רבנים, כמו שיש היום לרופאים, לפסיכולוגים?”
נצ”מ ברכיהו: “בהתאם לחוק”.
ח”כ בן ארי: “אין, החוק לא מציין רבנים”.
נצ”מ ברכיהו: “אין לי עמדה…”
בדיון אף השתתפה נפגעת ממעשים חמורים, שסיפרה על יחס משפיל בתחנת המשטרה וזלזול.
לדבריה, היא חוותה “ממש טראומה” בעת הגשת תלונה בתחנת המשטרה בבית שמש. “כעבור 3 וחצי שעות ניסיתי לבקש מהחוקרת הפסקה, החוקרת התעלמה פעמיים מהבקשה. רק בפעם השלישית היא השיבה”, סיפרה על היחס הזלזל. “הרגשתי כאילו אני לא ראויה לבקש כלום, כאילו עשיתי משהו שהוא לא בסדר”
שי גליק, מנכ”ל בצלמו: “ישנה בעיה חמורה בהגעה לתחנת המשטרה. חובה לאפשר לפנות למשטרה בצורה דיסקרטית ולגרום שחוקרי משטרה עם רקע חרדי יגיעו לבית הפונה בצורה דיסקרטית, אף ללא מדים או למקום ניטרלי יותר – דבר שאף יקנה תחושת ביטחון למתלוננים ובני משפחותיהם”.
הוא הדגיש: “בנוסף יובטח הליך דיסקרטי מלא על שם הנפגעים ובעיקר יובטח בצורה חד משמעית שלא יעשו פעולות פומביות שיפגעו בנפגעים”.