מתכון מיוחד למרק אבוקדו וברוקולי שיחמם את החורף. איך מכינים? קל

יעל חן
|
א' שבט התשפ"ב / 03.01.2022 12:32
חברת ‘חקלאי גרנות’ – המתמחה בשיווק, מכירה והפצה של אבוקדו, פירות וירקות לרשתות המזון – מגישה מרק אבוקדו וברוקולי, שיעשה את החורף שלכם לטעים יותר ובריא יותר • המרק, בטעם אגוזי מפתיע, עם אבוקדו גדול ובשל • מומלץ להגשה עם קרוטונים או גרעיני דלעת
מצרכים (לכ-4 מנות ראשונות):

1 אבוקדו גדול קלוף ומגולען של “חקלאי גרנות”

1 כף שמן זית

1 בצל בינוני קצוץ

2-3 שיני שום כתושות

1 כוס סלרי קצוץ

4 כוסות ברוקולי גבעולים קלופים וקצוצים

1 כפית טימין

½-1 כפית אבקת קארי

½ כפית מלח

4 כוסות מים

3 כפיות מיץ לימון

½1 כפיות גרעיני דלעת

1 כף קרוטונים

אופן ההכנה:

• חממו שמן זית בסיר בינוני על חום בינוני. הכניסו בצל קצוץ וערבבו עד שהוא יתרכך, כ-4 דקות.

• הוסיפו שום והמשיכו בטיגון עד לקבלת גוון חום בהיר.

• הוסיפו את הסלרי ובשלו אגב ערבוב כ-3 דקות נוספות.

• לאחר מכן הכניסו לסיר את הברוקולי ובשלו כ-2 דקות.

• תבלו את התערובת והוסיפו טימין, אבקת קארי ומלח, ערבבו היטב וצקו את המים. הביאו לרתיחה, ובשלו כ-20 דקות עד שהנוזל נצבע בגוון ירוק בהיר.

• הסירו מהחום והניחו לו להצטנן מעט.

• העבירו את המרק למעבד מזון, הפעילו על מהירות גבוהה והפכו את המרק למחית.

• הוסיפו את האבוקדו פנימה והפעילו שוב עד לאיחוד האבוקדו והמרק.

• הוסיפו את מיץ הלימון, ערבבו היטב, פזרו מעל מעט גרעיני דלעת והגישו.