מתכון מיוחד למרק אבוקדו וברוקולי שיחמם את החורף. איך מכינים? קל
מצרכים (לכ-4 מנות ראשונות):
1 אבוקדו גדול קלוף ומגולען של “חקלאי גרנות”
1 כף שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
2-3 שיני שום כתושות
1 כוס סלרי קצוץ
4 כוסות ברוקולי גבעולים קלופים וקצוצים
1 כפית טימין
½-1 כפית אבקת קארי
½ כפית מלח
4 כוסות מים
3 כפיות מיץ לימון
½1 כפיות גרעיני דלעת
1 כף קרוטונים
אופן ההכנה:
• חממו שמן זית בסיר בינוני על חום בינוני. הכניסו בצל קצוץ וערבבו עד שהוא יתרכך, כ-4 דקות.
• הוסיפו שום והמשיכו בטיגון עד לקבלת גוון חום בהיר.
• הוסיפו את הסלרי ובשלו אגב ערבוב כ-3 דקות נוספות.
• לאחר מכן הכניסו לסיר את הברוקולי ובשלו כ-2 דקות.
• תבלו את התערובת והוסיפו טימין, אבקת קארי ומלח, ערבבו היטב וצקו את המים. הביאו לרתיחה, ובשלו כ-20 דקות עד שהנוזל נצבע בגוון ירוק בהיר.
• הסירו מהחום והניחו לו להצטנן מעט.
• העבירו את המרק למעבד מזון, הפעילו על מהירות גבוהה והפכו את המרק למחית.
• הוסיפו את האבוקדו פנימה והפעילו שוב עד לאיחוד האבוקדו והמרק.
• הוסיפו את מיץ הלימון, ערבבו היטב, פזרו מעל מעט גרעיני דלעת והגישו.
תגובות
אין תגובות