לקואליציה אין רוב, ובנט הוקפץ מהבידוד • הליכוד: ניסה לברוח

אריה ריבקינד
|
כ"ג טבת התשפ"ב / 27.12.2021 17:39
אחר שנכנס לבידוד עקב החשד שבתו נדבקה בווריאנט אומיקרון – הליכוד הכריח את בנט להגיע לכנסת • בנט זעם: “נתניהו משחק עם המגפה” • הליכוד: הספין של בנט הוא קשקוש – לא אכפת לו מבריאות הציבור אלא מהבריאות הפוליטית שלו, והיא אכן בסכנה. בלי נה, יתכבד ויקבל בראש”

נפתלי בנט עודכן היום (שני) כי לאחר קיום בדיקות נוספות, בהן הליך ריצוף גנטי, ישנו חשד בסבירות גבוהה כי בתו שנדבקה בקורונה – מאומתת לווראינט האומיקרון.

מלשכת ראש הממשלה נמסר כי תהליך הריצוף יושלם ביומיים הקרובים, ולאחר מכן תתקבל תשובה סופית.

בשל כך, בלשכת בנט החליטו להשאירו בבידוד בבית, בזמן שבכנסת מתקיים דיון 40 החתימות, אולם לבסוף הוא הוקפץ  למשכן, לאחר שהתברר שלקואליציה אין רוב במליאה להצבעות חשובות.

‘דיון 40 החתימות’ שיזמה האופוזיציה אמור היה להתחיל בשעה 16:00, אך כדי לאפשר לבנט להשתתף בו – יו”ר הכנסת מיקי לוי הוציא את מליאת הכנסת להפסקה עד השעה 18:00.

בנט, שזעם על שהאופוזיציה מסרבת לאפשר לו קיזוז, למרות שנאמר להם שהאומיקרון מדבק מאוד, תקף את נתניהו: ״הזילזול של האופוזיציה בבריאות הציבור חמור ביותר. בעוד אנחנו עושים הכל כדי להעלות את תחושת האחריות של כל אזרח ואזרח נוכח העלייה בתחלואה, נתניהו משחק עם המגפה בשביל הישג פוליטי קטנטן. נתניהו איבד כל שמץ אחריות לאומית״.

בליכוד השיבו לביקורת והאשימו את בנט כי ניסה לברוח מדיון ’40 חתימות’ שיזמו.  “בנט מפחד”, אמרו בליכוד. “בניגוד לתקנון הכנסת ובאופן חסר תקדים, בנט ניסה לברוח מלמסור דין וחשבון לציבור. גם בזה הוא נכשל. בשיא משבר הקורונה אנחנו לא סגרנו את הכנסת ולא ברחנו מדיונים כמו בנט.

”על פי הנחיות משרד הבריאות ועל פי כללי הכנסת, בנט חייב להתייצב לדיון ולהשתתף בו ביציע המבודדים. לכן הספין של בנט הוא קשקוש – לא אכפת לו מבריאות הציבור אלא מהבריאות הפוליטית שלו, והיא אכן בסכנה”.

בליכוד הסבירו את התעקשותם לקיום הדיון: “מאוד פשוט: ח״כ בבידוד מגיע ליציע המבודדים. על פי התקנון ראש ממשלה מחוייב להתייצב לדיון 40 חתימות. בלי בכי ובלי נהי. יתכבד ויקבל בראש”.

כמו כן, גם ח”כ שירלי פינטו מימינה, שילדה לפני יותר משבועיים, הוקפצה לכנסת.

המצב מותיר שלושה ימי מליאה שני-רביעי, ואף אישור מיוחד לחמישי, להעברת החוקים.

החוקים המרכזיים הינם חוק הגיוס שטרם עבר בקריאה ראשונה, חוק שירות ביטחון (קריאה שנייה ושלישית), חוק הכלים החד-פעמיים (קריאה שנייה ושלישית), חוק קורונה מלוניות (קריאה שנייה ושלישית) וחוק אזרחים ותיקים הנוגע להנחה בתשלומי ארנונה.