מרק אדום שיעשה לכם את החורף חם: על בסיס מזון העל – סלק

במיוחד בימים החורף הקרים אין כמו מרק בריא לחימום הגוף והנשמה: חברת הרבלייף מגישה את המתכון המנצח להכנת מרק סלק איכותי, מזין, טעים ובריא • מתוך ספר מתכוני הבריאות 'מבשלים דרך חיים', הכולל כ-80 מתכונים מגוונים על טהרת הבריאות עם פירוט ערכים תזונתיים
יעל חן
י"ז טבת התשפ"ב / 21.12.2021 12:12

מרק סלק (4 מנות)

רכיבים:

10 קולרבי, מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות

100 גרם כרוב לבן, קצוץ דק

½ סלק, מקולף וחתוך לקוביות קטנות

500 מ”ל מים

2 כפות מדידה אבקת מרק עגבניות גורמה של הרבלייף

1 כוס עשבי תבלין, איזה שאוהבים (שמיר, נענע, פטרוזיליה, עירית, בצל ירוק), קצוצים דק

מלח ים, לפי הטעם

פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

להגשה:

שמנת חמוצה 9% שומן

אופן ההכנה:

1. מניחים את קוביות הקולרבי, הכרוב לבן והסלק בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות, עד לריכוך.

2. מוסיפים את אבקת מרק העגבניות גורמה של הרבלייף ו-¾ כוס עשבי תבלין קצוצים. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.

3. מחלקים לקערות הגשה, יוצקים מעל כף שמנת חמוצה ומפזרים את עשבי התבלין שנותרו.

תגיות

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות